Cel mai emoționant moment din istoria Jocurilor Olimpice - VIDEO

Derek-Redmond
Derek-Redmond

În anul 1992 întreaga omenire a fost martoră la cel mai emoționant moment din istoria Jocurilor Olimpice.

Este vorba de atletul Derek Redmond, care nu a câștigat nicio medalie, dar care a fost aplaudat de peste 60.000 de oameni prezenți la stadion și de zeci de milioane de oameni din fața televizoarelor.

Comitetul Internaţional Olimpic a folosit imaginile cu Redmond în cadrul campaniei "Celebrate Humanity", iar britanicul e admirat şi acum pentru ce a făcut la Jocurile Olimpice din 1992.

JO 1992 au avut loc în Spania. Derek Redmond era campion mondial la acea vreme și favoritul cursei de 400 de metri. În semifinale, în timpul cursei, mușchiul piciorului s-a rupt, iar Redmond a căzut în genunchi de durere. După câteva secunde s-a ridicat și a continuat să alerge așa cum a putut. Spiritul de învingător al atletului nu a vrut sub nicio formă să abandoneze cursa.

La un moment dat, tatăl lui Derek Redmond a intrat pe pistă să-și convingă fiul să renunțe, dar acesta nu a vrut. În acel moment tatăl l-a ajutat să treacă de linia de sosire.

Astăzi va avea loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, la care sunt așteptați Sunt aşteptaţi 120 de şefi de stat şi de guvern. Vor fi prezenți cancelarul german Angela Merkel şi premierul japonez Yoshihiko Noda, familia regală britanică – Prinţul William, soţia sa Kate, prinţul Harry, prinţul Charles şi Camilla. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va deschide oficial JO, iar William, Kate şi Harry, ‘ambasadori’ ai echipei olimpice britanice, vor asista la mai multe probe, ca de altfel şi Charles şi Camilla. Angelina Jolie şi Michelle Obama se numără, la rândul lor, printre personalităţile aşteptate la Londra pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de vară care are loc vineri seară. Prima doamnă a SUA, Michelle Obama, va conduce delegaţia ţării sale. Jucătorul român de tenis Horia Tecău va purta drapelul naţional la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra. David Backham, fostul căpitan al reprezentativei Angliei va avea de asemenea un rol în cadrul ceremoniei de deschidere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel