Cel mai crunt zvon despre Legea dării în plată, SPULBERAT

Daniel Zamfir, deputat PNL, a spulberat zvonulul că va pica la Curtea Costituțională Legea dării în plată.

"In ultima vreme, "binevoitorii" imprastie tot mai insistent zvonul ca va pica la Curtea Costitutionala Legea DIP. Nu cred ca se indoieste careva ca Sistemul bancar, prin toate mijloacele si "gurile de tun", vor pune presiune in opinia publica.

Mai oameni buni, ca sa va linistiti, va dau doar doua argumente solide care stau in picioare, indiferent de presiunile si intoxicarile de care vom avea parte in perioada urmatoare:

1.Curtea Constitutionala s-a mai pronuntat in ultimii ani de cinci (!!!) ori in spete similare, motivand cu aceeasi fraza: "O lege nu este retroactiva atunci cand modifica pentru viitor o stare de fapt nascuta anterior si nici atunci cand suprima producerea in viitor a efectelor unei situatii juridice constituite sub imperiul legii vechi, pentru ca in aceste cazuri legea noua nu face altceva decat sa reglementeze modul de actiune in timpul urmator intrarii ei in vigoare". Clar ca buna ziua!

2.Exista jurisprudenta a Curtii de Justitie a Uniunii Europene care intareste si ea cele de mai sus in speta C-602/10 Volksbank vs ANPC Calarasi, la art.54 din motivare se arata ca masurile Directivei 2008/48 SE APLICA SI CONTRACTELOR IN DERULARE.

[citeste si]

Si daca presupunem prin absurd ca ar decide CCR altfel ca pana acum, deciziile Curtii de Justitie a Uniunii Europene sunt obligatorii in toate tarile membre", a scris Daniel Zamfir pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel