Cel mai bun rugbyst al lumii în 2015, depistat pozitiv!

Dan Carter, care a fost desemnat cel mai bun jucător al lumii în anul 2015, a fost depistat pozitiv la corticoizi, alături de alți doi colegi de la echipa sa de club, Racing 32 Paris.

Testul a fost făcut cu ocazia unui control antidoping efectuat după finala campionatului Franței, disputată pe 24 iunie, la Barcelona, împotriva formației Toulon.

Controlul, efectuat la finalul meciului de pe Camp Nou, în care Racing s-a impus cu 29-21, a fost efectuat la inițiativa Agenției franceze de luptă antidoping (AFLD). O intervenție surpriză, în afara teritoriului francez, însă permisă în urma unui acord bilateral între Franța și Spania, scrie L'Equipe.

Alături de Dan Carter au mai fost depistați pozitiv la corticoizi compatriotul său Joe Rokocoko și argentinianul Juan Imhoff. Cei trei au fost, de altfel, printre cei mai buni jucători ai lui Racing în finala cu Toulon, în care Carter a reușit să marcheze 15 puncte.

Agentul neozeelandez al lui Dan Carter și Joe Rokocoko, Simon Porter, a precizat că cei doi au utilizat cortizon în scop terapeutic, în baza unor autorizații medicale.

"Cortizonul este un medicament utilizat în mod obișnuit pentru tratarea durerilor și inflamațiilor", a declarat Porter pentru postul de televiziune TVNZ, conform Agerpres.

Clubul Racing 92 Paris a anunțat, la rândul său, tratamentele cu corticoizi au fost efectuate cu câteva săptămâni înaintea finalei campionatului Franței și nu în ziua meciului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel