CEH reduce săptămâna de lucru: Mii de angajați afectați

Aproximativ 4.000 de angajaţi din sectoarele indirect productive ale Complexului Energetic Hunedoara (CEH) vor lucra, de luni, doar patru zile pe săptămână, ca efect al unei decizii luate de administraţia companiei, a declarat duminică, pentru Agerpres, vicepreşedintele Sindicatului Muntele, Cristian Iştoc.

Măsura se va reflecta şi într-o reducere a salariilor pentru această categorie de angajaţi, care va fi plătită proporţional cu timpul de muncă.

'Săptămâna de lucru se va reduce de la cinci la patru zile, adică la 32 de ore pe săptămână pentru personalul indirect productiv. Măsura va fi aplicată de administraţia CEH începând de luni, până la sfârşitul lunii aprilie', a explicat vicepreşedintele Sindicatului 'Muntele'.

De această decizie vor fi afectaţi salariaţii CEH care lucrează în sectoarele de întreţinere, pregătire şi personalul TESA. Hotărârea nu se aplică în cazul minerilor care muncesc direct în front, în abatajele din subteran, şi nici energeticienilor care lucrează pe ture în cadrul termocentralelor Mintia şi Paroşeni.

[citeste si]

Potrivit liderului sindical, decizia luată de administraţia CEH are drept scop scăderea cheltuielilor cu salariile, după ce luna trecută personalul TESA a fost trimis în şomaj tehnic câte 10 zile, perioadă în care au fost plătiţi cu 75% din salariu. 'Salariile angajaţilor vor fi reduse proporţional cu timpul de lucru nelucrat. Nu cred însă că această măsură va aduce o scădere importantă a fondului de salarii', a apreciat Iştoc.

CEH se află în procedură de insolvenţă de la începutul acestui an, cu datorii la stat de peste 1,2 miliarde de lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel