CEFC International pătrunde pe piața europeană de energie. Ce au vizat în Franța și Spania

CEFC International a anunțat că a achiziționat cu succes a Rețeaua de distribuție downstream din Franța și Spania.

• Achiziția dezvăluie strategia de creștere a Companiei prin achiziții și investiții deschizând calea pentru crearea unei platforme de investiții și finanțare în Europa

• A fost obținută aprobarea Ministerului francez al Economiei cu privire la investiția străină și aprobarea Comisiei Europene din perspectiva legislației antitrust, fapt care a permis finalizarea tranzacției cu aprobările guvernamentale necesare

• Crearea sinergiilor în operațiunile de afaceri, prezența geografică și resurse de finanțare și investiții

• Construirea unei companii energetice globale de dimensiune mai mare și crearea unui plus de valoare pentru acționari

Listată pe tabloul principal al bursei, compania CEFC International Limited („CEFC International" sau „Compania") a anunțat că, odată cu finalizarea achiziției în procent de 100% a participațiilor în capitalul propriu al CEFC Assets Management & Equity Investment (Hong Kong) Co., Limited („Ținta") de la CEFC Shanghai Group Assets Management Co., Ltd („Vânzătorul") pe data de 24 decembrie 2016 (toate incluse în „Achiziția propusă"), Compania a făcut primul pas important în expansiunea sa majoră pe piața europeană. Compania obținuse anterior și aprobarea Ministerului francez al Economiei, pe 15 decembrie 2016, și acordul Comisiei Europene din perspectiva legislației antitrust pe 23 decembrie 2016.

Ținta deține 51% din capitalul Rompetrol France SAS („Rompetrol France"), care este compania mamă a Dyneff SAS („Dyneff"), unul dintre cei mai mari distribuitori independenți de combustibil din Franța, cu operațiuni de afaceri atât în Franța cât și în Spania. Dyneff activează în sectorul distribuției de combustibil de peste 50 de ani, acoperind trei canale de distribuție: stații de alimentare, o rețea de agenții comerciale și două agenții de comercializare cu ridicata. Dyneff a creat, de asemenea, o infrastructură logistică atât în Franța cât și în Spania, cu capacități strategice de depozitare în porturile principale la Marea Mediterană și Atlantic.

[citeste si]

Valoarea achiziției, de 20,5 USD, va fi achitată în numerar, în două tranșe și a fost convenită pe baza unor negocieri cu respectarea principiului valorii de piață derulate între Cumpărător și Vânzător, fiind luată în considerare o evaluare independență a Țintei și a valorii tranzacției sale anterioare.

Conform situațiilor financiare ale Rompetrol France pentru exercițiul financiar 2015 furnizate de Vânzător, Rompetrol France a înregistrat un profit net după impozitare de aproximativ 2,9 milioane USD [1] la data de 31 decembrie 2015. După finalizarea achiziției de către Țintă a participației de 51% la Rompetrol France în anul 2016, aceasta a înregistrat un profit net după impozitare și participații minoritare de aproximativ 3,3 milioane USD [2] pentru cele șase luni încheiate la data de 30 iunie 2016.

Una dintre prioritățile Companiei a fost stabilirea Europei piață strategică principală date fiind dimensiunea pieței sale energetice și cererea uriașă de energie de consum, piețele financiare stabile, cadrul legal dezvoltat și mediul de finanțare cu costuri reduse. Rețeaua existentă de distribuție de gaze și petrol, logistica și instalațiile de depozitare din Europa ale Dyneff asigură premisele pentru intrarea Companiei pe piața europeană, estimându-se că va facilita mutarea accentului de pe activitățile de tranzacționare conexe pe platforma din Europa. În același timp, relațiile existente ale Dyneff cu băncile locale și jucătorii regionali de pe piața de petrol și gaze vor ajuta Compania să valorifice costul redus de finanțare și să identifice oportunitățile de investiții în vederea construirii unei platforme europene de investiții și finanțare.

Pe de altă parte, CEFC International este o companie listată pe tabloul principal al bursei de la Singapore SGX-ST și are standarde înalte de guvernanță corporativă, acces la piețele de capital, relații bancare stabile și o rețea de afaceri în Asia. Prin urmare, Compania și Dyneff se pot completa și se pot ajuta reciproc să crească.

Dl Zang Jian Jun, președintele executiv al CEFC International a declarat privitor la achiziție:

„Finalizarea Achiziției Dyneff dezvăluie strategia noastră de creștere prin achiziții și investiții. Strategia noastră de achiziții în Europa a înregistrat un progres semnificativ, iar aceasta este o realizare istorică pentru noi. Cu aprobarea obținută de la Ministerul francez al Economiei pentru investițiile străine și de la Comisia Europeană cu privire la practicile anticoncurențiale, avem plăcerea de a anunța faptul că tranzacția a primit aprobările guvernamentale necesare și vom accelera planurile de dezvoltare în Europa."

„Parteneriatul nostru cu Dyneff a început printr-o colaborare comercială, prilej cu care am stabilit relații bilaterale de prietenie și reciproc avantajoase. Pe baza înțelegerii noastre comune, Dyneff a dovedit că are o calificare solidă în domeniul managementului, precum și câștiguri stabile și, ca atare, am devenit acționarul său majoritar, reflectând o decizie de investiție prudentă.

Suntem nu doar optimiști cu privire la perspectivele Dyneff, ci și încrezători în construirea unei companii energetice mai mari și cu putere de influență prin sinergiile noastre în ceea ce privește operațiunile de afaceri, prezența geografică și resursele de finanțare și investiții." „Suntem pe deplin hotărâți să accelerăm dezvoltarea propunerii noastre de valoare prin căutarea oportunităților potrivite de investiții și M&A la nivel global și mai ales pe piețele europene ce corespund strategiei noastre de expansiune. Cum Compania evoluează rapid spre o platformă industrială energetică ce consolidează profiturile obținute atât din exploatare cât și din investiții pentru a crește valoarea și influența noastră pe piață, misiunea noastră de a crea plus de valoare pentru acționari este îndeplinită în mod continuu."

Despre CEFC International Limited

Listată pe tabloul principal al SGX-ST și construind pe baza fundației sale actuale în domeniul tranzacționării internaționale cu produse chimice și petroliere, CEFC International Limited (cod bursă: Y35) adoptă o viziune în vederea creării unei platforme de finanțare și investiții internaționale în industria energetică și a obținerii accesului la resurse energetice globale. Compania explorează oportunități de a investi în numeroasele active din sectorul de rafinare și procesare și cel de transport, depozitare și comercializare cu ridicata disponibile în Europa și își consolidează poziția înaintată pe sectorul punctelor de desfacere cu amănuntul, al rețelei de distribuție, al activelor de logistică și depozitare pentru a stimula activitatea de comercializare organică și a genera creștere sinergetică. Printr-o strategie de creștere prin achiziții și investiții, CEFC International intenționează să devină o platformă în domeniu care consolidează profiturile atât din exploatare cât și din investiții, în vederea creșterii valorii și a influenței noastre pe piață.

Despre Rompetrol France SAS și Dyneff SAS

Rompetrol France este compania mamă a Dyneff SAS („Dyneff"), unul dintre cei mai mari distribuitori independenți de combustibil din Franța, cu operațiuni în Franța și Spain. Dyneff oferă o gamă completă de combustibili de motor, biocombustibili, combustibili pentru încălzire, produse și servicii suplimentare care răspund tuturor cerințelor de pe piață, jucând un rol activ în sectorul de distribuire a combustibililor de mai bine de 50 de ani, pe trei canale de distribuție: stații de alimentare, o rețea de agenții comerciale și două agenții de comercializare cu ridicata. De asemenea, Dyneff a construit o infrastructură logistică în Franța și Spania, cu capacități strategice în porturile principale aflate la Marea Mediterană și la Atlantic.

O decizie de bază non-opoziție la o concentrare notificată cu privire la Cazul nr. M.8319 - CEFCI / SA Kazmunaigaz / Rompetrol France, a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene la 6 ianuarie.

[1], [2] - Referire la anunțul din data de 9 noiembrie 2016 intitulat „Propunerea de achiziție în procent de 100% a capitalului social al CEFC Assets Management & Equity Investment (Hong Kong) Co., Limited" pentru profitul net după aplicarea taxelor al Rompetrol France, în valoare de aproximativ 2,8 milioane EUR în exercițiul financiar 2015 și profitul net după impozitare și participații minoritare al Țintei, în valoare de aproximativ 25,6 milioane UKD pentru cele șase luni încheiate la 30 iunie 2016.

SURSA CEFC International Limited 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel