CEC Bank și EximBank finanțează grupul RAAL, care oferă soluții pentru industria auto

Sursă foto: Facebook (CEC Bank)
Sursă foto: Facebook (CEC Bank)

CEC Bank a acordat grupului industrial RAAL din Bistrița, unicul producător de sisteme de răcire local și unul dintre principalii exportatori români, o finanțare de 5 milioane de euro pentru susținerea activității curente, cu garanție emisă de EximBank, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID 19, care acoperă 90% din credit.

”Cu o tradiție de 40 de ani în domeniul producției de schimbătoare de căldură și privatizat în 1995, grupul RAAL are în prezent peste 2300 de angajați, o cifră de afaceri de circa 325 de milioane de lei și două facilități de producție în România.

”Suntem mândri să susținem business-uri industriale din România care au o lungă tradiției și continuă să se dezvolte și să inoveze în domenii care generează valoare adăugată pentru economie. Schimbătoarele de căldură sunt folosite în soluții de încălzire și răcire a bateriilor auto pentru mașini electrice, mașinilor agricole, echipamentelor industriale pentru aer comprimat, trenuri, mașini pentru construcții și multe altele. Este un domeniu cu un mare potențial în contextul actual al relocării activităților industriale cât mai aproape de utilizatorii finali, în contextul preocupărilor la nivel global pentru reducerea amprentei de carbon”, declară Bogdan Neacșu, Director General CEC Bank.

Grupul RAAL conduce proiecte de cercetare prin propria echipă

”Susținerea companiilor care contribuie prin activitatea lor la creșterea eficienței energetice reprezintă o direcție strategică pentru EximBank, mai ales în contextul unui interes crescut pentru implementarea de soluții smart care să permită reducerea consumului de energie. Vom continua să mobilizăm resurse financiare în condiții avantajoase pentru antreprenorii care dezvoltă tehnologii pentru utilizarea eficientă a resurselor și vom sprijini inițiativele firmelor care contribuie la susținerea atingerii obiectivelor naționale de mediu contribuind astfel la o dezvoltare economică durabilă și asigurarea competitivității pe termen lung a economiei românești”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

Grupul RAAL are propria echipă de cercetare și dezvoltare, iar peste 99% din producție este destinată exportului. Printre clienții grupului se numără John Deere – unul dintre cei mai cunoscuți producători de utilaje agricole, Class sau Samsung.

RAAL produce schimbătoare de căldură folosite în instalații industriale și în industria auto – un domeniu cu un potențial foarte mare de creștere în contextul în care tehnologia schimbătoarelor de căldură poate fi utilizată și pentru creșterea eficienței energetice și reducerea consumului și a cheltuielilor de energie.

Despre CEC Bank

CEC Bank este instituția financiară cu cea mai lungă tradiție din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și cu active de peste 50,4 de miliarde lei, la sfârșitul primului trimestru din 2022.

CEC Bank este o bancă universală de top pe piața românească și oferă o gamă completă de produse și servicii persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM, internet banking, mobile banking și magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse și servicii bancare 100% online.

Mai multe detalii despre produsele și serviciile oferite de CEC Bank pot fi obținute în orice unitate a Băncii, apelând gratuit Serviciul suport clienți la numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesând site-ul www.cec.ro .

Despre EximBank

EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate și pot fi accesate în condiții avantajoase de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, fie derulează tranzacţii internaţionale ori se adresează pieţei interne.

Companiile au la dispoziție și un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance și factoring, care întregesc oferta de finanțare și garantare. Totodată, pentru că acţionează ca agent al statului pe piaţa de garanţii şi asigurări, EximBank este unul dintre canalele prin care fondurile publice, puse la dispoziţie de statul român, se distribuie în economie. Pentru detalii: www.eximbank.ro”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel