CEC Bank nu și-a îndeplinit țintele pe care și le-a asumat, spune Chițoiu

Ministrul Finanțelor, Daniel Chițoiu, a declarat, luni, la finalul audierii sale în Comisia de buget-finanțe din Senat, că CEC Bank nu și-a îndeplinit țintele pe care și le-a asumat prin bugetul de venituri și cheltuieli.

"Am solicitat întregii conduceri executive a CEC Bank să ia măsuri de modernizare a băncii și, mai ales, de îmbunătățire a procedurilor de acordare a creditelor și de finanțare a mediului economic și, de asemenea, de îmbunătățire a sistemelor și procedurilor informatice ale băncii. S-au făcut analize lunare de către reprezentanții ministerului, atât în Adunarea Generală a Acționarilor, cât și în Consiliul de Administrație. În fiecare lună mi-au fost prezentați indicatorii. Am avut nenumărate întâlniri cu domnul președinte Ghețea. Dânsul îmi prezenta activitatea CEC Bank în așa fel încât ea evolua bine de la o lună la alta, dar, în prezent, ne aflăm în situația că banca nu și-a îndeplinit țintele pe care și le-a asumat prin bugetul de venituri și cheltuieli. Respectiv nivelul de creditare este undeva la 93% față de ținta asumată, de asemenea, banca nu este pe profit, este pe pierdere, pierdere netă, nu rezultatul brut", a spus Daniel Chițoiu.

 Potrivit acestuia, activitatea managerială nu a adus impulsul necesar pe care el l-a dorit la CEC Bank de când a preluat mandatul de ministru al Finanțelor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel