CEC Bank finanțează noua fabrică a producătorului de lactate artizanale Artesana

Artesana
Artesana

CEC Bank finanțează noul proiect de investiții Artesana, cel mai mare producător local de lactate artizanale din lapte integral și neomogenizat, proiect ce constă în construcția unei noi fabrici care va asigura triplarea capacității de producție începând de anul viitor. Numărul angajaților va crește până la 100 de persoane, în același ritm cu creșterea graduală a producției. 

Valoarea investiției pentru construcția noii fabrici și achiziția de echipamente moderne de producție este de aproximativ 5 milioane de euro. CEC Bank finanțează acest proiect printr-un credit de investiții de 13,5 milioane de lei, dar și prin pre-finanțarea ajutorului de stat aprobat pentru noua fabrică Artesana, de aproximativ 2,3 milioane euro, printr-un credit punte. Artesana beneficiază și de susținerea companiei de private equity ROCA Investments, care a intrat în acționariatul companiei la sfârșitul anului trecut, prin achiziția unui pachet de 20% din acțiuni. 

”Sunt mândru că am reușit să atragem în portofoliul nostru Artesana, o afacere de familie, construită de antreprenori români. La CEC Bank susținem economia locală și antreprenorii care au reușit să dezvolte afaceri de succes și care au curaj să investească și să-și ducă proiectele mai departe”, a declarat Bogdan Neacșu, director general al CEC Bank.

”Proiectul noii fabrici Artesana a fost foarte convigător și astfel am atras de partea noastră două finanțări strategice, din partea CEC Bank și a Ministerului Finanțelor Publice, prin ajutorul de stat nerambursabil. Avem încredere în potențialul acestui proiect deoarece ne bazăm pe parteneriatul solid cu ROCA Investments, care face parte din acționariatul Artesana, și pe susținerea celor două instituții financiare alături de care putem să accelerăm scalarea companiei și să amplificăm potențialul brandului nostru. Rămânem în continuare fideli misiunii Artesana de a oferi lactate artizanale minimum procesate, din lapte integral, neomogenizat și pasteurizat la temperatură joasă, care păstrează calitățile nutriționale ale laptelui”, au declarat Alina și Daniel Donici, fondatorii Artesana.

Lucrările la noua fabrică Artesana din Tecuci au demarat în luna aprilie. Aceasta va fi construită lângă fabrica existentă și va avea o suprafață totală de 3.100 mp, din care suprafața de producție va ocupa circa 2.350 mp. În urma investiției, capacitatea de producție a Artesana va crește cu aproximativ 40 de tone de lapte pe zi, de trei ori mai mult decât  producția actuală. Noua fabrică va fi dotată cu echipamente moderne de producție, de la linii automatizate de procesare a laptelui, până la etichetare și ambalarea finală.

Artesana a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de aproximativ 3,7 mil. euro, în creștere cu 21% față de anul anterior. Compania și-a extins distribuția în peste 700 de magazine din retailul modern, precum și în lanțuri locale și băcănii specializate.

Despre CEC Bank

CEC Bank este instituția financiară cu cea mai lungă tradiție pe piața din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și active de peste 41,25 miliarde lei, la sfârșitul lui 2020. 

CEC Bank este o bancă universală de top pe piața românească, care oferă o gamă completă de produse și servicii persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM, produse și servicii 100% online – prin magazinul virtual CEC_IN, mobile și internet banking și phone-banking (Tele CEC).

Statul român, prin Ministerul Finanțelor Publice, este unicul acționar al CEC Bank.

Mai multe detalii despre produsele și serviciile oferite de CEC Bank pot fi obținute în orice unitate a Băncii, apelând gratuit Serviciul suport clienți la numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesând site-ul www.cec.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel