CEC Bank, credite pentru "Prima Maşină" pe 5 ani. Vezi dobânda

CEC Bank vine în întâmpinarea românilor care vor să se înscrie în programul "Prima Mașină". Banca va acorda credite pe o perioadă de maxim cinci ani, garantate în proporţie de 50% de stat, la dobânzi compuse din indicele ROBOR la 6 luni şi o marjă fixă de 2,9%.

Banca nu percepe comisioane de acordare şi de administrare, se arată într-un comunicat al CEC Bank.

Împrumuturile vor reprezenta maxim 95% din preţul de achiziţie al maşinii cu TVA, care trebuie să fie de cel mult 50.000 de lei, la care se adaugă TVA.

De exemplu, pentru un credit de 47.500 de lei pe 5 ani şi dobanda calculată după formula de mai sus, care în prezent ajunge la 4,93%, dobânda anuală efectivă se situează la 5,04%. Pentru acest caz, rata lunară va fi de 895,11 lei, iar la finalul creditului clientul va ajunge la o sumă totală achitată de 53.706 lei.

Guvernul a stabilit pentru acest an un plafon al garanţiilor care pot fi emise de 350 milioane lei.

Citește și: Programul „Prima mașină" începe săptămâna viitoare

Persoanele care vor achiziţiona un autovehicul prin programul "Prima maşină" vor beneficia de o perioadă de creditare de maximum 5 ani, la un cost al maşinii de cel mult 50.000 lei plus TVA, şi cu o dobândă subvenţionată în proporţie de 50%.

De acest program pot beneficia toate persoanele fizice cu vârsta de minimum 18 ani, care obţin venituri şi care îndeplinesc şi celelalte criterii de eligibilitate, printre care să facă dovada, cu declaraţia pe proprie răspundere, că nu au mai deţinut în proprietate un autoturism nou, iar cu copia facturii proforma emise de vânzător să ateste că autoturismul achiziţionat prin program este nou, îndeplineşte cel puţin cerinţele minime ale standardului EURO 5, este achiziţionat de la o persoană juridică care are ca obiect de activitate vânzarea autovehiculelor şi are un preţ de achiziţie care nu depăşeşte suma de 50.000 lei, la care se adaugă TVA, după caz.

Citește și: Ponta, anunț pe Facebook, privind Prima Mașină: Îmi doresc ca toți românii din afara granițelor...

Alte condiţii sunt avansul de minimum 5% din preţul de achiziţie şi asigurarea autoturismului nou-achiziţionat din finanţarea garantată printr-o poliţă de asigurare de tip CASCO, care va acoperi cel puţin riscurile de avarii şi furt, fără franşiză pentru daunele totale de avarii şi furt şi cu o franşiză de maximum 100 de euro, echivalent în lei, pentru daunele parţiale de avarii şi furt. Obligaţia subzistă pe toată perioada de valabilitate a garanţiei.

La aceste condiţii se adaugă normele proprii fiecărei bănci, precum şi condiţiile specificate deja în OUG 66/2014 prin care s-a aprobat acest program.

Costul total al finanţărilor acordate în cadrul programului va fi compus din dobânda exprimată în raport cu ROBOR la 6 luni plus o marjă de maximum 3% pe an. Marja include nivelul total al comisioanelor percepute de către finanţator şi cheltuielile obligatorii legate de finanţare, în toate etapele finanţării. Marja nu include costul asigurării, costul aferent efectuării formalităţilor de publicitate, penalităţile percepute conform contractului de finanţare.

Comisionul de risc care se plăteşte de către beneficiar este calculat de către finanţator ca procent aplicat la suma garantată în cadrul programului şi achitat o singură dată, la acordarea garanţiei, pentru toată perioada de valabilitate a garanţiei. Comisionul de risc este de maximum 1% din valoarea garantată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel