Ceaușescu, obsedat de producția agricolă. Vezi întâmplările cu Fidel Castro și Charles de Gaulle. Cum era mințit dictatorul cu privire la rezultate - VIDEO

ceausescu-agricultura
ceausescu-agricultura

Cristian Hera, directorul Institutului de Cercetări pentru Cereale şi Plante Tehnice Fundulea pe vremea lui Ceaușescu, a acordat un interviu în premieră pentru DC NEWS și România TV în care vorbește despre obsesia lui Nicolae Ceaușescu cu privire la producția agricolă și despre minciunile care i se spuneau.

Cristina Hera povestește că Ceaușescu vroia mereu producții record, care însă nu puteau fi realizate. Așa că specialiștii cu care dictatorul vorbea îl mințeau, iar el credea.

”Ceaușescu venea la Fundulea cu delegații la nivel înalt. Îl interesa foarte mult agricultura și dădea o importanță deosebită agriculturii. Mi s-a părut întodeauna că Ceaușescu care venea la Fundulea era un alt om decât cel din întâlnirile obișnuite. La un moment dat era într-un lan de orz și era un soi nou creat, căruia i se dăduse numele de Victoria. Iar Ceaușescu a propus ca numele comunei să fie Victoria, nu Fundulea”, povestește Hera.

”O altă vizită extrem de interesată la Fundulea a fost făcută de Nicolae Ceaușescu cu Fidel Castro. S-au dus într-un lan de grâu care era însămânțat în solul Dacia, un soi nou creat atunci. Fidel Castro a zis că este cel mai frumos lan de grâu pe care l-a văzut.

La una din vizite ni s-a trasat o sarcină să facem, la o mie de hetare, producția cea mai mare de porumb. A fost o perioada în care se dorea producții record. S-a ajuns la un moment dat la 10.000-15.000 de kilograme la hectar, care erau raportate.

Noi, la Fundulea, nu am obținut niciodată asemenea producție. În perioada aceea, nu mă refer la producțiile raportate, ci cele obținute, media pe țară era undeva pe 1500-2000 kilograme de grâu, 2000-3000 kilograme de porumb la hectar. Mă gândesc că, uneori, el chiar credea că se poate obține producția aia. Producțiile alea incredibile nu au fost realizate!, își amintește Cristina Herea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel