Ceartă de faţadă în arcul Puterii:Diaconescu îl critică pe Baconschi

Preşedintele UNPR, Cristian Diaconescu, susţine că abordarea ministrului de Externe, Teodor Baconschi, privind condiţionarea aderării Croaţiei la UE este "neinspirată, contraproductivă şi injustă". Croaţia nu se face vinovată de felul în care a ştiut România să gestioneze problemele de migraţie, susţine fostul ministru de externe.

Cristian Diaconescu ia apărarea unei "ţări prietene" şi  atacă un lider al principalului partid din arcul guvernamental într-o declaraţie remisă luni agenţiei Mediafax. Cristian DiaconescuFostul ministru  precizează că nu poate să nu remarce, în plan secundar, din nou, "o oarecare întârziere a unui mesaj nuanţat din partea şefului diplomaţiei româneşti", întârziere care în vara acestui an a avut efecte negative asupra unor cetăţeni români, precum şi în ceea ce priveşte imaginea României în plan politic european.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, susţinuse că, în condiţiile în care Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) este folosit în alte domenii şi devine un handicap, România îl poate denunţa unilateral, la fel cum poate condiţiona aderarea Croaţiei la UE de MCV.

De remarcat că Baconschi era văzut ca un posibil candidat al PDL la prezidenţialele din 2014, la fel ca Diaconescu, pentru UNPR. Această luare de poziţie critică nu va avea însă vreun efect în ceea ce priveşte stabilitatea Coaliţiei. UNPR a votat alături de PDL toate măsurile de austeritate, în vreme ce pedeliştii au oferit funcţii în teritoriu şi poziţii în Comisiile parlamentare oamenilor lui Oprea şi Diaconescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel