Cealaltă față a performanței. Eleve, HĂRȚUITE de antrenori

Gimnastică
Gimnastică

Numeroşi antrenori de gimnastică din Belgia sunt acuzaţi că şi-au hărţuit elevele.

Gimnastica belgiană se confruntă cu o adevărată furtună începând din weekend, numeroşi antrenori fiind acuzaţi că de ani de zile şi-au hărţuit şi intimidat elevele, scrie site-ul radioteleviziunii RTBF, care aminteşte că acest sport nu a avut niciodată rezultate atât de bune ca acum în Belgia, arată Agerpres.

Un antrenor a recunoscut maltratarea elevelor



Totul a plecat de la interviul acordat în urmă cu trei zile de olandezul Gerrit Beltman, ce le-a antrenat pe cele mai bune gimnaste din Belgia de la începutul anilor 2000. El recunoaşte că le-a maltratat şi le-a umilit, dar spune că acest lucru face parte din exigenţele sportului de înalt nivel. Gimnastica este un sport monahal, care implică zeci de ore de antrenament pe săptămână, cu un regim alimentar drastic, de la o vârstă foarte fragedă.

Antrenorii considerau că îşi pot motiva elevele prin cuvinte precum "Eşti doar o vacă grasă, o leneşă, faci pe prinţesa, eşti o turistă". Situaţia a fost confirmată de Aagje Van Walleghem şi Gaelle Mys, care au participat împreună la cinci Olimpiade şi spun că au renunţat la gimnastică fiindcă erau în pragul depresiei şi că au avut nevoie de timp pentru a-şi reveni.

Performanța, posibilă doar prin hărțuire?


Ceea ce este dramatic, este faptul că la capitolul rezultate, aceste tehnici de hărţuire au funcţionat: gimnastica belgiană nu fost niciodată atât de performantă, graţie mai ales unor antrenori francezi astăzi contestaţi, care au pregătit-o pe Nina Derwael, campioană mondială la paralele şi cu şanse de medalie la JO de anul Tokyo.

După Jocurile de la Rio din 2016, Federaţia a decis ca antrenorilor să li se alăture un psiholog, care să se ocupe de derapaje. Filosofia însă nu s-a schimbat: rezultatele înainte de toate, scopul scuză mijloacele, notează site-ul RTBF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel