Ceaiurile care îți taie pofta de mâncare

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Lisa)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Lisa)

Îți dorești să mănânci mai puțin pentru a slăbi? Poți încerca aceste ceaiuri care îți vor tăia pofta alimentară de nestăvilit.

Ceaiul verde

Ajută la reducerea riscului unor boli precum artrita și diabetul și este o alegere ideală pentru persoanele care doresc să-și reducă pofta de mâncare și să înlocuiască gustările cu o băutură sănătoasă. Ceaiul verde are o mulțime de antioxidanți care ajută la combaterea foamei, ceea ce poate duce la suprimarea poftei de mâncare și la pierderea în greutate.

Ceaiul de mentă

Studiile recente au arătat că aromele de mentă suprimă foamea, uneori ore întregi. Potrivit nutriționiștilor, menta are și capacitatea de a-ți ușura stomacul după ce ai mâncat. Ceaiul de mentă îți dă sentimentul de satisfacție după o masă copioasă, ceea ce te poate ajuta să nu ajungi la desert sau la gustările ulterioare.

Ceaiul de hibiscus

Ceaiul de hibiscus este o băutură aromată, acrișoară, care aduce multe satisfacții băutorilor de ceai. Datorită polifenolilor, consumul de hibiscus poate ajuta la pierderea în greutate și la reducerea grăsimii abdominale, a arătat un studiu. În plus, ceaiul de hibiscus poate ajuta la potolirea setei, făcându-l deosebit de benefic atunci când este consumat în locul băuturilor dulci!

Ceaiul de păpădie

Este un diuretic cu efecte recunoscute, care poate ajuta la ușurarea balonării. Este, de asemenea, bogat în potasiu, ceea ce îl face ideal pentru reumplerea electroliților pierduți, potrivit avantaje.ro.

Ceaiul de ghimbir

Poate calma tractul gastro-intestinal și poate ajuta la probleme digestive precum dureri ușoare de stomac și greață.Pe de altă parte, ceaiul de fenicul poate avea un efect similar cu ceaiul de ghimbir.

Rețeta de ceai care taie pofta de mâncare

Ai nevoie de:

- ceai verde din frunze întregi
- frunze uscate de mentă
- coji de portocale uscate
- infuzor de ceai
- apă clocotită

Cum se prepară

Începeți cu o bază de ceai verde din frunze întregi. Amestecați câteva frunze de mentă uscate și câteva coji de portocale uscate pentru aroma incofundabilă. Cojile de portocală au și proprietăți antiinflamatorii și dau ceaiului un gust rafinat. Combinați ingredientele într-un infuzor de ceai și înmuiați în apă clocotită până la concentrația dorită. Se bea fierbinte sau cu gheață.

Ceaiurile banale care te scapă de celulită

Ceaiul de măceşe 

Reduce inflamaţiile din organism, grăbeşte eliminarea apei din organism şi înfrumuseţează pielea. De asemenea, printre beneficiile principale se numără şi revitalizarea organismului, întărirea sistemului imunitar şi stimularea funcţiilor sistemului nervos. Consumă două căni pe zi cu 30 de minute înainte de masă.

Ceaiul de lămâie

Ceaiul de lămâie este un remediu care luptă împotriva celulitei. Pentru prepararea acestuia, stoarce două lămâi în 250 ml de apă, după care dă într-un clocot. Lasă ceaiul pentru celulită la răcit şi consumă după 10-15 minute îndulcit cu puţină miere. Pentru a-i intensifica efectul adaugă la servire şi scorţişoară. Bea două căni de ceai de lămâie pe zi.

Ceaiul de păpădie

Acest ceai are acţiune depurativă şi diuretică, astfel că îndepărtează toxinele şi apa din organism, redând pielii aspectul neted. Consumă o cană pe parcursul zilei până obţii rezultatele dorite. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel