Ceaiuri care ajută rinichii

Persoanele care au probleme cu rinichii pot utiliza o gamă de ceaiuri care susțin funcția acestor organe. 

Dacă te știi predispus la infecții urinare sau litiază renală, include în dietă aceste ceaiuri pentru rinichi.

Ceai de cozi de cireşe. Acest sortiment de ceai conţine săruri de potasiu şi flavonoide, având acţiuni diuretice, antiseptice urinare, astrigente, antiCdiareice şi depurative. În plus, contribuie la funcţionarea normală a aparatului urinar şi la eliminarea lichidelor reţinute în exces în corp. Cel mai simplu ar fi să bei zilnic, timp de o lună câte o cană de ceai de cozi de cireşe pe care îl prepari astfel: fierbi 1 lingură de cozi de cireşe în 300 ml de apă şi scurgi.

Ceai de mătase de porumb. Acesta este un remediu excelent pentru pietrele la rinichi, având în compoziţie vitaminele B6, C, E, K, săruri de calciu şi potasiu. Pentru a te bucura de beneficiile mătasei de porumb consumă 2-3 căni de ceai din această plantă în fiecare zi. Ceaiul din mătase de porumb se face din 2 linguri de mătase mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se lasă la infuzat un sfert de oră, după care se strecoară lichidul. Pentru un gust mai plăcut al ceaiului, poţi adăuga şi o linguriţă de miere şi suc de lămâie.

Ceai de păpădie. Păpădia are un conţinut redus de calorii şi ridicat în carbohidraţi şi fibre. Aceasta conţine vitamina A, vitamina B6, vitamina C şi vitamina K şi minerale, precum: fier, calciu, magneziu, potasiu şi sodiu. Ceaiul de păpădie are proprietăţi diuretice şi poate contribui la detoxifierea organismului. În afecțiunile renale, acest ceai este folosit în special pentru a crește diureza. În acest scop se folosesc mai degrabă frunzele (în afecţiunile hepatice se folosesc rădăcinile). Se infuzează 4 până la 10 g de frunze uscate în 150 ml de apă fierbinte timp de 5-10 minute. Consumaţi ceaiul de 3 ori pe zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel