Ceaiul verde Matcha, efecte anti cancer

Rezultate surprinzătoare! Extractul de ceai natural verde Matcha, încărcat cu antioxidanți, ucide celule stem de cancer de sân, arată un studiu de laborator realizat de oamenii de știință de la de la Universitatea din Salford, Marea Britanie.

În studiul publicat în revista Aging, o echipă din Centrul de Cercetare Biomedicală de la Universitatea din Salford a folosit fenotipări metabolice pe liniile celulare ale celulelor stem ale cancerului de sân și a constatat că Matcha „a mutat (genetic, n.r.) celulele canceroase spre o stare metabolică de repaus" la o concentrație relativ scăzută (0,2 mg / ml).

Ei au descoperit că, de asemenea, căile de semnalizare care promovează celulele stem canceroase au indicat faptul că Matcha "a afectat puternic semnalele mTOR, slăbind componentele ribozomului 40S. Aceasta a crescut posibilitatea ca un tratament pe bază de matcha să poată fi folosit în locul medicamentelor precum rapamicina."

Descoperire frapantă

Michael Lisanti, profesor de medicină translațională la centru, a explicat: „Ceaiul verde Matcha este un produs natural folosit ca un supliment alimentar cu un mare potențial pentru o serie de tratamente. Dar mecanismul molecular care stă la bază rămâne în mare măsură necunoscut".

„Prin utilizarea fenotipului metabolic, am constatat că ceaiul suprimă metabolismul mitocondrial oxidativ - cu alte cuvinte, împiedică celulele să se realimenteze și, prin urmare, devin inactive și mor".

„Efectele asupra celulelor cancerului de sân uman au fost frapante, ingredientele active în matcha având un efect chirurgical în a întrerupe anumite căi de semnalizare", a arătat cercetătorul, conform news-medical.net.

Echipa, care este specializată în identificarea metodelor netoxice de ucidere a celulelor canceroase, a constatat recent că un alt extract din ceaiul Earl Gray, Bergamot, ucide celulele canceroase și lucrează ca agent anti-colesterol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel