Cea mai simplă și naturală metodă de a te lăsa de fumat. Consumă-le zilnic

Știm cu toții că fumatul nu este bun pentru sănătate. De fapt, 6 milioane de oameni mor anual din cauza fumatului, în fiecare an. Dar chiar și cu astfel de statistici, există încă aproximativ 1 miliard de fumători în lume. Cele șase companii de tutun de top câștigă 35,1 miliarde de dolari (profit anual), mai mult decât Coca-Cola, Microsoft și McDonald's la un loc.

Mare parte din succesul companiilor de tutun este rezultatul dependenței de nicotină. În momentul în care vrei să te lași de fumat apar adesea simptomele de sevraj nicotinic, greu de suportat de către unii. Însă, din fericire, există anumite alimente și băuturi despre care se crede că ușurează simptomele de sevraj. 

1. Apă

Cu toții avem nevoie de multă apă, dar fumătorii care încearcă să renunțe la țigări trebuie să acorde o mare importanță hidratării. Consumul de cel puțin 1,5-2l/zi ajută la eliminarea toxinelor din corp, inclusiv a nicotinei. 

2. Suc de portocale

Sucul de portocale nu numai că ajută la hidratare; oferă, de asemenea, organismului o gamă largă de vitamine de care un fumător are nevoie. Vitamina C este esențială pentru un sistem imunitar sănătos. Sucul natural de portocale este cel mai bun. Bea-l între mese, pentru cel mai bun efect.

3. Spanac și broccoli

Spanacul și broccoli sunt extrem de eficiente când vine vorba de combaterea dependenței de nicotină. Acestea conțin cantități mari de acid folic, care este esențial în procesul de detoxifiere a nicotinei. De asemenea, susțin sistemul imunitar cu vitaminele B5 și C.

4. Kiwi și lămâie

Fumătorilor le este greu să absoarbă vitaminele A, C și E. O alimentație care conține kiwi și lămâie repară daunele produse de fumat în corp. 

5. Ceai verde

Dacă nu poți renunța total la consumul zilnic de cofeină, există alte opțiuni pentru cafea. Ceaiul verde este o alternativă excelentă. De asemenea, este plin de beneficii uimitoare pentru sănătate.

6. Morcovi și suc de morcovi

Toată lumea știe că nicotina îmbătrânește corpul, dar puțini știu că morcovii luptă împotriva procesului de îmbătrânire. De asemenea, morcovii au un conținut ridicat de vitamine A, C, K și B, care stimulează sistemul imunitar și ajută la detoxifiere.

Optează pentru aceste fructe, legume și băuturi sau combină-le după preferință într-un smoothie delicios, dimineața. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel