Cea mai puternică femeie din istoria șahului mondial, alături de Claudia Țapardel, pentru o cauză comună

Cea mai puternică femeie din istoria șahului mondial, Judit Polgár, susține educația prin șah alături de Claudia Țapardel Cea mai puternică femeie din șahul mondial, singura care a reușit să învingă 11 campioni (printre care și renumitul Garry Kasparov), Marea maestră Judit Polgár a fost prezentă la conferința organizată de Claudia Țapardel, eurodeputată PSD, pentru susținerea șahului în școli.

"Șahul poate să devină un numitor comun în școlile europene. Beneficiile acestei discipline asupra dezvoltării educative a elevilor, de cele mai fragede vârste, au fost demonstrate prin numeroase studii de-a lungul timpului. Mai mult decât atât, cred că șahul are pentru mulți dintre elevi, inclusiv din România, un caracter social. Mai bine spus șahul este un sport pe care oricine îl poate practica, indiferent de statutul social sau de posibilitățile financiare", a afirmat Claudia Țapardel. Eurodeputata PSD a subliniat de asemenea efectele pozitive de integrare socială pe care șahul le poate aduce comunităților defavorizate din România și nu numai.

"Putem să integrăm foarte mulți copii în mentalitatea competitivă și sănătoasă a șahului și să îi ajutăm să se integreze mai bine atât în sistemul școlar cât și în societate"

"Cu investiții foarte mici, șahul are beneficiul major de a oferi copiilor care provin din familii defavorizate șanse egale la dezvoltare și performanță. Poate sună ciudat să spui asta atunci când infrastructura școlară din zonele sărace ale României este cel puțin precară, dar insist să cred că se poate ca pe termen mediu și lung să aducem acest sport, cu instructori pregătiți și traineri inclusiv din alte țări, în cele mai multe comunități din țară. Putem să integrăm foarte mulți copii în mentalitatea competitivă și sănătoasă a șahului și să îi ajutăm să se integreze mai bine atât în sistemul școlar cât și în societate", a subliniat Claudia Țapardel.

"Un efort unitar la nivel european ar ajuta foarte mult acest sport să se dezvolte în programele școlare europene"

"Comisia Europeană nu a dat curs recomandărilor Parlamentului European cu privire la introducerea șahului în comunicarea oficială privind sportul din Uniunea Europeană. Din acest motiv, am decis să interpelez Comisia și să solicit informații cu privire la programele pe care aceasta le are în vedere pentru finanțarea șahului în școlile din Europa. Nu numai la nivel național și local putem să promovăm șahul în școli. Un efort unitar la nivel european ar ajuta foarte mult acest sport să se dezvolte în programele școlare europene", a mai specificat eurodeputata PSD.

Împreună cu Uniunea Europeană a Șahului, Claudia Țapardel a organizat la Bruxelles o conferință internațională cu tema "Șahul în Școală". La întâlnire au participat președinți ai diferitelor federații și asociații de Șah din Franța, Marea Britanie, România, Turcia, Suedia, Spania, Italia și Ungaria. "Susțineți șahul în școli! Antrenează mintea și crește competențele academice ale elevilor de toate vârstele", a punctat Claudia Țapardel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel