EXCLUSIV  Problemă MARE a asigurărilor de sănătate din România. Doctorul Dan Perețianu: Aşa se întâmplă în ţările vestice!

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Doctorul Dan Pereţianu a explicat cum a apărut în România, după Revoluţie, legea asigurărilor sociale de sănătate şi a spus care este, în opinia sa, cea mai mare problemă a acestui sistem. 

Doctorul Dan Pereţianu a reamintit, într-un interviu acordat DC News, modul în care a fost elaboată legea asigurărilor sociale de sănătate şi a arătat modelul după care s-au inspirat iniţiatorii săi dar şi cea mai mare problemă a sistemului din România. 

"Se poate spune că noi avem un sistem de asigurări sociale de sănătate, numai că problematica unui sistem de asigurări de sănătate este cine gestionează banii. În sistemele vestice, banii sunt gestionaţi de către nişte privaţi, de către cumulul celor care contribuie. Sunt administraţi de patronate, de sindicate şi de asociaţiile profesionale.

Acest lucru nu se întâmplă la noi. Sistemul german a fost cel după care în România s-a făcut legea asigurărilor sociale de sănătate. Legea a fost iniţiată de Guvernul Văcăroiu, iar ministrul Sănătăţii era, la vremea aceea, Iulian Mincu. El a dat această lege lui Sorin Oprescu. După patru ani de discuţii, legea a apărut ca votată în iunie 1997, Legea 145, care este o lege Mincu-Oprescu", a explicat doctorul Dan Pereţianu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel