Cea mai mare pensie din România. Olguța Vasilescu: Lucrase în…

bani
bani

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, a fost întrebată de către jurnalistul Ionuț Cristache, la TVR1, care este, în prezent, cea mai mare pensie din România.

„Cred că am văzut la un magistrat de 50.000. Am văzut în presă. Pe registre, avem în plată la Casa Națională de Pensii... cred că cea mai mare pensie era undeva la 18.000. O persoană care lucrase în mediul privat, ca director de bancă, ceva de genul acesta, și care era pe contributivitate", a spus marți seară, ministrul Lia Olguța Vasilescu, în cadrul emisiunii „România9" de la TVR1.

Amintim că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a transmis pensionarilor că, prin noua lege a pensiilor, care urmează să fie adoptată, până în 2021, toate pensiile vor fi dublate, unele se vor tripla. „Principalul obiectiv al proiectului de lege este să nu mai continuăm cu nedreptăţile din actualul sistem de pensii, din actuala legislaţie pentru că nu cred că este admisibil şi nu cred că este corect ca oameni cu aceaşi pregătire, cu aceeaşi vechime să aibă pensii diferite pentru că au ieşit la pensie în ani diferiţi, când legislaţia era diferită. E un act de curaj, dar avem acest curaj, pentru că programul nostru de guvernare produce bani mulţi şi avem de unde, România va avea de unde să susţină un asemenea sistem de pensii. Noi vorbim de câteva zeci de miliarde de euro produşi în plus într-un an şi 9 luni de zile datorită programului de guvernare pe care toţi l-au hulit. Toţi au minţit că nu o să fie bani, că nu o să producă. Dimpotrivă, produce şi produce foarte bine", declarase Liviu Dragnea la şedinţa Organizaţiei Pensionarilor Social-Democraţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel