Cea mai mare competiție sportivă din istoria României are loc peste o lună. Este că habar nu aveai?

sigla-fote-2013 de ce news
sigla-fote-2013 de ce news

Peste mai puțin de o lună are loc la Brașov și pe Valea Prahovei cea mai mare competiție sportivă din istoria României: Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE). Publicitatea de care are parte concursul este, din păcate, egală cu zero. La competiție participă 45 de țări, cu peste 1500 de sportivi și delegați. Festivalul este unul de talie internațională, dar iubitorii sporturilor de iarnă nu au aflat mai nimic despre el, pe internet circulând doar câteva știri răzlețe din anii trecuți. În 2010, fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, recunoștea că e posibil ca România să nu poată pregăti un asemenea eveniment - lucru de care putea profita Norvegia. Actualul ministru al Tineretului și Sportului, Nicolae Bănicioiu, spune că se fac toate eforturile pentru buna-funcționare a competiției.

O comisie interministerială a fost creată în această săptămână pentru a coordona efortul statului în organizarea ”Olimpiadei juniorilor”. Șeful acestui organism este vicepremierul Gabriel Oprea. Comisia de organizare a evenimentului funcționează de ani buni, sub conducerea primarului din Brașov, George Scripcaru, dar publicitatea și comunicarea publică au lipsit, până acum.

Guvernul finanțează o parte din obligațiile Comitetului Olimpic și Sportiv Român, care mai beneficiază de ajutor economic și din partea Comisiei Europene, după cum anunța în martie comisarul european pentru Educație, Cultură Multilingvism și Tineret, Androulla Vassiliou.

Ministrul Sportului și Tineretului, Nicolae Bănicioiu, a declarat pentru De Ce News că se fac toate eforturile la nivel guvernamental pentru o organizare potrivită unui concurs de un asemenea nivel. "În 2008 s-a decis ca Olimpiada Tinerilor să aibă loc în România. În fosta guvernare s-a pierdut timpul, dar, începând de la instalarea guvernului Ponta, din aprilie,  se încearcă atingerea standardelor impuse de o asemenea competiție", spune ministrul.

FOTE - concursul ce va anima turismul din România

Potrivit d-lui Bănicioiu, acest concurs, fiind la sfârșit de sezon, va reprezenta un sprijin pentru hotelieri și va da un impuls turismului românesc. ”Măsuri guvernamentale se vor lua la mai multe nivele. Ministerul de Interne și cel al Transporturilor vor face toate eforturile pentru a asigura traficul fără probleme pentru delegațiile sportive, de la aeroport până în Poiana Brașov. Ministerul Turismului va supraveghea partea de cazare și hoteluri. De asemenea, se vor lua măsuri adecvate de protecție pentru participanți și însoțitorii lor, de către instituțiile și sreviciile speciale abilitate. Organizarea  propiu-zisă a evenimentului revine autorităților locale și COSR”, a precizat ministrul.

Nicolae Bănicioiu a precizat că în ceea ce privește difuzarea, evenimentul va fi transmis de TVR,  gratuit, fiind admisă și participarea altor televiziuni, fără restricții.

Olimpiada de Tineret, ce se organizează din doi în doi ani, se desfășoară în perioada 17-22 februarie și va fi găzduită de stațiunile de pe Valea Prahovei. La FOTE vor participa 1500 de sportivi din 45 de țări, la care se adaugă sute de jurnaliști și oficiali. Înainte de a ne bucura de schi, patinaj artistic, hochei, patinaj viteză, sărituri cu schiurile, snowboard, schi fond și biatlon de cea mai bună calitate, vom lua parte la ceremonia de deschidere din Piața Sfatului. Satul Olimpic își va caza locatarii în Poiana Brașov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel