Cea mai mare bancă rusească, LOVITURĂ pentru Ucraina

Sberbank, cel mai mare grup bancar rusesc, a anunţat marţi vânzarea subsidiarei sale din Ucraina a cărei funcţionare a fost afectată de sancţiunile autorităţilor şi de blocajele impuse de activişti ca urmare a crizei dintre Moscova şi Kiev.

Sberbank, companie controlată de statul rus, a precizat într-un comunicat că a semnat un acord de vânzare cu un consorţiu de investitori condus de banca letonă Norvik Banka şi o companie privată din Belarus, a cărei identitate nu a fost dezvăluită. În schimb, Norvik Banka precizează că firma din Belarus aparţine lui Said Gutseriev, un om de afaceri de naţionalitate britanică dar care este fiul magnatului rus Mikhail Gutseriev.

'Sperăm că decizia de a ne vinde subsidiara va ajuta la deblocarea sucursalelor şi revenirea lor la un regim normal de funcţionare care să permită clienţilor să utilizeze serviciile uneia din cele mai stabile şi mai eficiente bănci din Ucraina', se arată în comunicatul de presă al Sberbank.

Simbol al prezenţei ruseşti în Ucraina, Sberbank a fost vizată de diferite manifestaţii şi blocaje de la izbucnirea tensiunilor dintre Moscova şi Kiev. În luna martie, Banca Naţională a Ucrainei a introdus sancţiuni suplimentare împotriva băncilor ruseşti, o nouă etapă a războiului economic dintre Kiev şi Moscova provocat de anexarea peninsulei Crimeea şi izbucnirea conflictului cu separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei în anul 2014. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel