Cea mai mare bancă din România concediază 1.600 de angajați

bcr
bcr

Cea mai mare bancă din România a anunțat că în următoarea perioadă va renunța la 1600 dintre angajați săi. Thomas Spurny, cel adus de către Erste Group la BCR ca un adevărat „lichidator”, a trecut la treabă și a anunțat scăderea cu 18% a personalului și închiderea a 60 de sucursale nerentabile, conform 

Presedintele BCR, Tomas Spurny, a dat verdictul: banca s-a întins prea mult, iar costurile s-au majorat în așa măsură, încât nu mai permit susținerea unui personal atât de numeros. Drept urmare, 1.600 de angajați dintre cei 9.100 vor părăsi BCR în următorul an. În paralel, Spurny a anunțat și închiderea a 60 de filiale considerate nerentabile. Și fiindcă veni vorba de asta, rentabilitatea, zice Spurny, constă într-un raport de 40-50% între costuri și venituri, și nu de 60-70%, cât a lăsat președintele băncii să se înțeleagă că ar fi raportul în prezent. Nici nu este de mirare, în condițiile în care costurile băncii au crescut și din cauza creditelor neperformante.

Credite neperformante

Rata creditelor neperformante din portofoliul total al BCR a ajuns la 25,8%, ceea ce reprezintă peste 14 miliarde de lei. BCR a dat asigurări că împrumuturile neperformante – provenite în special din sectorul imobiliar și de la IMM-uri – sunt acoperite în proporție de 52,7% (7,48 de miliarde de lei) de garanții colaterale. Totuși, garanțiile nu au putut acoperi pierderile, care s-au ridicat la aproape 760 de milioane de lei (peste 171 de milioane de euro). În aceste condiții, nu este de mirare că Spurny a fost adus de Erste Group să restructureze dur BCR, care nu peste multă vreme va pierde locul de cea mai mare bancă din Romania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel