Cea mai gustoasă rețetă de post, de la bunica - Ciuperci cu ceapă și usturoi la tigaie

Irina Constantin / 08 dec 2019 / 10:55 Salveaza PDF Comentarii
Ciuperci cu usturoi și ceapă
Ciuperci cu usturoi și ceapă

De la străbunici, la bunici, la părinți. Așa a ajuns cea mai simplă și mai gustoasă rețetă de post în zilele noastre: ciuperci cu ceapă și usturoi la tigaie. 

Ai nevoie de ciuperci, jumătate de kilogram, ceapă și usturoi după gust, ulei de măsline, sare și piper. Dacă vrei să le mănânci la fel ca la bunici, poți face și mămăligă. 

Ciupercile trebuie spălate, curățate.  

Se pun ciupercile la fiert cu puțină apă - 50 ml- și sare. 

În acest timp, se pune ceapa la călit într-o tigaie, cu 2 linguri de ulei. 

Se scot ciupercile de la fiert, se scurg foarte bine, se pun în tigaia cu ceapa călită. 

Se lasă pe foc până se înmoaie. Cu câteva minute înainte de oprirea focului se adaugă usturoiul, dar și condimente: piper, precum și verdeață (mărar) sau sos de tomate, după gust. 

Nu le scoateți imediat din vas. După ce opriți aragazul, puneți un capac câteva minute, apoi le puteți servi. 

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29