Cea mai bună rețetă cu cartofi din lume

Rodica Mitu / 01 noi 2019 / 18:18 Salveaza PDF Comentarii
Cartofi
Cartofi

Deși ar trebui să mâncăm cât mai rar paste și cartofi cu diverse sosuri, din când în când merităm să ne răsfățăm.

Cartofii carbonara se pregătesc ușor și au un gust bun datorită sosului și nu numai.

Ingrediente cartofi carbonara

 

1 kg de cartofi 

1 ceapă mică 

150 g bacon 

200 ml de smântână 

80 g de brânză sau cașcaval  

un ou

sare

piper

alte condimente după gust.

Metodă preparare

 

Curăță cartofii de coajă. După ce îi tai în felii rotunde sau cubulețe, pune-i la fiert aproximativ zece minute. Amestecă smântâna cu oul, cașcavalul/brânza și condimentele. Pune cartofii într-o tavă mare unsă cu puțin unt sau ulei, adaugă ceapa tăiată cubulețe mici și toarnă peste ei sosul de smântână, având grijă să fie totul acoperit de sos.

Încinge o tigaie pe flacără medie sau mare, pune puțin ulei în ea și prăjește feliile de bacon câte un minut pe fiecare parte, apoi pune-le peste cartofi. Ca să fii sigur/ă că se îmbină bine aromele, amestecă mixul de cartofi, notează divahair.ro. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și lasă cartofii la copt circa 30 de minute.  
 

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23