Cea mai bună prăjitură "Albă ca Zăpada". Ingredientul care o face delicioasă. Chefii bucătari îl adaugă mereu

Cea mai bună prăjitură "Albă ca Zăpada". Ingredientul care o face delicioasă. Prăjitura Albă ca Zăpada este unul dintre deserturile preferate din perioada Sărbătorilor de Iarnă. Există un ingredient care o face delicioasă și pe care, cu siguranță, chefii bucătari îl folosesc. Iată cum se prepară. 

Cea mai bună prăjitură "Albă ca Zăpada". Ingredientul care o face delicioasă. Dacă vrei să îți iasă o prăjitură delicioasă, pune în compoziţia foilor un vârf de cuţit de amoniac stins cu zeamă de lămâie. În acest fel vor fi crocante şi se vor pătrunde bine de cremă după întindere. Puţin amoniac în aluatul pentru biscuiţi îi va face şi pe ei crocanţi, dar fragezi, nu tari.

Prăjitura Albă ca Zăpada, rețetă


Ingrediente pentru foi: 10 linguri de lapte, 10 linguri de zahăr, 10 linguri de ulei, 1 lingurită amoniac stins in otet, 2 ouă, un praf de sare, făină cât cuprinde.

Ingrediente pentru cremă: 1 litru lapte, 8 linguri de făină, 6 linguri de zahăr, zeama și coaja de la o lămâie, o esență de vanilie sau rom, 200 g unt.

Vezi și: Masa de Crăciun. Cozonac moldovenesc. Rețeta originală cu nucă

Mod de preparare pentru aluat


Cea mai bună prăjitură "Albă ca Zăpada". Ingredientul care o face delicioasă. Zahărul se dizolvă în lapte, se adaugă în compoziție, pe rând, ouăle, sarea, uleiul, amoniacul și se mixează bine toate ingredientele. Se presară făina în ploaie și se frământă cu mâna până se obține un aluat suficient de tare, încât să se poată întinde din el circa 3-4 foi (depinde de mărimea tăvii folosite ), potrivit gustoase.net. Foile se coc pe dosul tăvii, presărate cu făină, circa 15 minute fiecare.

Vezi și: Masa de Crăciun. De ce să adaugi oțet în aluatul de cozonac. Trucul folosit de chefii bucătari

Mod de preparare al cremei

Cea mai bună prăjitură "Albă ca Zăpada". Ingredientul care o face delicioasă. Făina se amestecă cu 10 linguri de lapte rece și zahărul. Se pune la fiert laptele rămas împreună cu coaja de lămâie. Când laptele dă în fiert, se adaugă toată compoziția de lapte rece cu făina, amestecând continuu, până ce începe din nou să fiarbă.

Cea mai bună prăjitură "Albă ca Zăpada". Ingredientul care o face delicioasă. Se lasă să fiarbă până cand compoziția se îngroașă și se dezlipește ușor de pe vas, apoi se lasă la racit. Când crema este caldă, se adaugă untul tăiat cubulețe, se adaugă zeama de lămâie, esența de vanilie și se mixează 2-3 minute, până se omogenizează bine toate ingredientele și obținem o cremă fină.

Vezi și: Chec pufos cu cacao, rețetă. Prăjitura Sărbătorilor de Iarnă, făcută de mama

Asamblarea prăjiturii

Cea mai bună prăjitură "Albă ca Zăpada". Ingredientul care o face delicioasă. Se pune o foaie în tavă și se repartizează uniform cu o spatulă crema, apoi iar o foaie și tot asa, până se termină toate foile și crema. Se lasă prajitura la rece, în frigider până a doua zi, când poate fi tăiată.

Vezi și: De ce să freci carnea de găină cu zahăr, înainte de-a o fierbe. Trucul genial din bucătărie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel