Ce vin trebuie să alegi pentru nuntă, în funcție de anotimp. Cum calculezi de câte sticle ai nevoie

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă te pregătești de nuntă, ar trebui să fii foarte atent atunci când alegi vinul, ținând cont de anotimp, dar și de numărul de invitați.

Vinul roşu este în topul preferinţelor tinerilor, însă poate da palpitaţii. Uneori, persoanele trecute de prima tinereţe se feresc să-l consume.

Pentru nunţile care se desfăşoară vara, la masă trebuie să fie neapărat un vin alb şi rose, iar dacă este organizată toamna, iarna sau primăvara, de pe masă nu trebuie să lipsească vinul roşu, scrie cumsa.ro. Vinul roşu trebuie servit la o temperatură ideală care se încadrează între 16-18 grade Celsius, iar în miezul verii ar putea să-şi piardă din farmec. Cel rose şi alb poate fi servit şi la o temperatură de 4 grade Celsius (ideal este între 6-8 grade Celsius), ceea ce aduce o senzaţie de răcoare şi revigorare.

Dacă alegi varianta unei nunţi în care se va consuma un singur tip de vin, este bine să alegi un vin rose demisec. De regulă, demisecul este câştigătorul în faţa celui sec.

Specialiştii spun că o sticlă este suficientă pentru 2,15 invitaţi. Concret, dacă la nunta pe care urmează să o organizezi mizezi pe 200 de invitaţi, calculele arată că ai nevoie de 93 de sticle de 750 de ml. Trebuie să ai şi o rezervă. Va fi una mai mare, dacă nunta este organizată sâmbătă şi dacă ai pondere mare de invitaţi tineri, între 20 şi 30 de ani, necăsătoriţi. Când faci rezerva este bine să ai în vedere şi câţi vin cu maşinile proprii pentru că aceştia nu vor consuma alcool.

Cum păstrezi vinul după ce l-ai desfăcut

Asiguraţi-vă că sticla este bine sigilată astfel încât prezenţa oxigenului să fie cât mai redusă. Este de preferat să fie ținut în frigider. Temperatura scăzută încetineşte oxidarea, dar nu o opreşte definitiv, potrivit oradesibiu.ro. Așadar, un vin desfăcut de o săptămână, chiar dacă a fost păstrat la rece, nu va fi bun de băut.

Evitaţi să aşezaţi sticla de vin în poziţie orizontală în momentul în care o puneţi în frigider. Acest lucru va facilita interacţiunea cu oxigenul şi va accelera degradarea gustului.

Cu cât mai puţin vin a rămas în sticlă, cu atât mai accelerat este procesul de oxidare aşa că cel mai bine este să transferaţi vinul rămas într-un recipient mai mic, de preferat cu sistem de închidere ermetică. Aveţi grijă să nu lăsaţi sticla în lumină soarelui!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel