Ce va face Sebastian Ghiță după ce DEMISIONEAZĂ din PSD

Sebastian Ghiță demisionează din PSD, după ce Victor Ponta l-a atenționat, la interviurile DC News Live, că riscă excluderea din partid.

VEZI ȘI: Ponta: Ghiță a greșit! Poate fi exclus din PSD

Într-o intervenție telefonică la România TV, Sebastian Ghiță a spus că după ce va demisiona din PSD, va rămâne independent în Parlament.

"Victor Ponta nu poate nici să mă încurajeze, nici să mă oprească din demersul meu. Victor Ponta are drumul și misiunea sa. Va rămâne un om pe care îl apreciez și căruia îi sunt prieten. Eu cred că pot să îl ajut spunând ceea ce simt. El are alte îndatoriri. Trebuie să îi reprezinte pe românii care l-au votat și să înțeleagă mesajul celorlați. Cred că Ponta poate și vrea să facă acest lucru. Am înțeles că există și condiționări în care toți ne raportăm unii la alții. Eu vin din zona antreprenorială. Sunt o personalitate puțin mai individualistă. Nu m-am adaptat vieții de partid. Am ales să fac acest gest după lucrurile care s-au spus aseară. Nu mă veți vedea înțelegând lucrurile așa cum le înțelege Marian Vanghelie sau la fel ca Ion Iliescu. De asemenea, nu mă veți vedea înțelegând lucrurile așa cum le înțelege nici măcar Mircea Geoană. Cât timp faci planuri cu Vanghelie... atunci cred că și Mircea Geoană are o problemă. Eu cred altfel decât toți acești oameni. Mi-au spus părerea ieri și și-au spus-o și colegii din PSD prin excluderea celor trei", a zis Sebastian Ghiță la RTV.

Planul lui Sebastian Ghiță

Întrebat dacă își va face partid după demisia din PSD, Sebastian Ghiță a zis: "Voi rămâne independent în Parlamentul României. Am primit sute de mesaje. Un partid nu este o chestiune pe care o construiești ca pe o firmă. Nu poate fi făcut așa oricum. Un partid se naște dintr-o necesitate. Dacă PSD nu se reformează, pe stânga vor apărea noi construcții. Prima ați văzut-o: este construcția făcută de Vangheie pentru Geoană. E de râsul curcilor. Dacă mai văd vreodată afișe cu: Geoană garantat Vanghelie, o să propun să votăm Capitala. Chiar și așa ne-am făcut ani de zile de râs avându-l pe Vanghelie un fel de lider. Odată și odată trebuie să ne spună că acesta nu poate să ne reprezinte. Este de râs. Ne este rușine să spunem că Vanghelie face parte din rândurile noastre. Slavă Domnului că nu mai este în PSD".

O problemă de viteză, opinii identice

"În ciuda prieteniei noastre, eu am anumite vederi politice cu o anumită viteză, iar Victor Ponta are aceleași vederi politice, dar cu altă viteză. Avem o problemă de viteză", a mai spus deputatul.

"Mi-e greu să fiu numit astăzi comunist. Eu sunt de stânga pentru că am reușit în viața mea - după ce am construit firme - să împart acțiunile cu colegii mei. (...) Eu am oricând posibilitatea să fac orice altceva în afară de politică. Nu îmi însușesc valorile reprezentante de Ion Iliescu. (...) Din punct de vedere politic, eu voi fi un deputat inpedendent, iar Ponta va rămâne premier. Prietena dintre noi va rămâne la fel", a mai spus Sebastian Ghiță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel