Ce va face România după închiderea proiectului South Stream

România va căuta alte oportunități de consolidare a independenței energetice după închiderea proiectului South Stream, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a arătat că tema South Stream nu a fost abordată în discuțiile pe care le-a avut cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, și cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, adăugând că acesta este "un subiect care nu s-a închis acum, ci mai demult", informează Agerpres.

"Independența energetică a României este una dintre preocupările mele și România va căuta alte oportunități pentru a merge mai departe pe calea de consolidare a independenței energetice, pe de-o parte, și de interconectare la sistemele energetice europene, pe de altă parte", a spus Iohannis la conferința comună cu președintele CE.

CITEȘTE ȘI: Alexei Miller, șeful Gazprom: South Stream este un proiect închis

Președintele Klaus Iohannis efectuează joi și vineri o vizită oficială la Bruxelles. El a avut joi întâlniri cu șefii Consiliului European și Comisiei Europene, urmând ca vineri să aibă o întrevedere cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel