EXCLUSIV  Ce urmează după Brexit. Cazanciuc acuză ipocrizia politică

Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiției în Guvernul Victor Ponta, a explicat, la interviul DCNEWS LIVE, că referendumul din Marea Britanie este primul pas al ieșirii din UE. El trebuie să fie validat de Parlamentul britanic. Fostul ministru subliniază că se va ține cont de votul cetățenilor, dar și că în perioada următoare se va vedea dacă votul a fost împotriva UE sau împotriva clasei politice ipocrite. 

"E un exercițiu nemaiîntâlnit până acum la nivelul UE. Cu siguranță se va ține cont de votul britanicilor. Referendumul nu înseamnă automat ieșirea Marii Britanii din UE. E o procedură de validare a deciziei poporului la nivelul Parlamentului britanic, e o procedură de negociere cu UE, dacă lucrurile vor merge mai bine sau mai rău pentru Marea Britanie sau Europa, vom vedea în perioada următoare. Cu siguranță, majoritatea și-ar fi dorit ca Marea Britanie să rămână în continuare parte a UE, pentru că a contribuit la construcția UE, chiar dacă britanicii au avut întotdeauna rezerve față de anumite decizii ale Bruxelles-ului sau rezerve față de cum ar trebui să fie această construcție a UE. Lucrurile se vor decanta în perioada următoare și vom vedea în ce măsură a fost un vot împotriva participării Marii Britanii la această formulă a UE sau a fost un vot împotriva politicii interne. A fost un vot rațional- așa cum a crezut Cameron- sau a fost un vot emoțional, a fost legat de UE sau a fost legat de nevoile britanicilor de zi cu zi", a spus Robert Cazanciuc, la DCNEWS LIVE. 

Fostul ministru al Justiției a precizat că în Marea Britanie, la fel ca și în România, de multe ori pare să fie "o prăpastie între planul stategic pe care-l au politicienii și planul nevoilor de zi cu zi". "Cu siguranță poți să ai surprize de genul acesta, ca să nu mai vorbim despre ipocrizia politicienilor", a adăugat Robert Cazanciuc. El crede că în perioada următoare ne vom da seama dacă a fost un vot împotriva UE sau împotriva clasei politice din Marea Britanie, care promite una și face alta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel