CE trimite în România experți pentru infrastructură. Adina Vălean: Absolut gratuit

Adina Vălean
Adina Vălean

Europarlamentarul Adina Vălean a anunțat că experți de la Comisia Europeană vor ajunge în România pentru a susține și ajuta în proiectele de infrastructură. 

”Prim-ministrul a acceptat propunerea noastră de a pune la dispoziția României un grup de experți ai Comisiei Europene care să ne ajute ca proiectele de infrastructură - de la faza de idee, design, până la darea în folosință - să fie sprijinită de experți, astfel încât să putem împreună să sporim capacitatea administrativă a României. E o veche problemă, istorică, pentru că România a avut acces la multe fonduri europene, dar n-am reușit din varii motive să atragem aceste fonduri sau dacă le-am atras să la utilizăm” a spus europarlamentarul liberal Adina Vălean, la Digi24. 

Europarlamentarul a mai spus că totul e pregătit: ”Avem grupul de lucru gata pregătit. Săptămâna viitoare, dacă dorește, dacă avem partea română angajată, putem începe deja”, precizând ”E absolut gratuit”. 

Vizată este, în principal, infrastructura feroviară: ”Vor fi în special proiecte de cale ferată și căi navigabile și vrem ca acest task force să continue să acorde această asistență și pentru celelalte proiecte de infrastructură care au altă sursă de finanțare decât plan de redresare și reziliență”. Și Polonia ar fi beneficiat de ajutor de la Comisia Europeană, în urmă cu opt ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel