Ce trebuie să faci imediat ce te dai jos din pat dimineața

Primul lucru pe care este bine să îl faci imediat ce te trezești dimineața este să deschizi fereastra și să te întinzi bine de tot, potrivit Psychologies. Află cum te ajută acest exercițiu de stretching. 

Această formă de mișcare relaxează întregul corp și repune în mișcare energia, aflată în stare de repaus în timpul nopții. Respirând profund în fața ferestrei și întinzându-ne, ne putem echilibra funcționarea inimii, plămânilor, mușchilor și articulațiilor, explică Jean-François Vannier, terapeut la un centru de talasoterapie din Franța, citat de psychologies.com.

Exercițiul de întindere de dimineață, care este de fapt o formă de stretching, ajută circulația sângelui și îmbunătățește oxigenarea creierului. Simpla întindere a brațelor și spatelui îndepărtează tensiunea din corp și îți furnizează energia de care ai nevoie pentru a începe o nouă zi. 

Ritual de dimineață

Ideal ar fi ca exercițiul de stretching să fie făcut în poziție șezând, la marginea patului sau pe un scaun, spune terapeutul. „Începeți prin a efectua câteva exerciții de respirație în ritm normal, apoi inspirați adânc și blocați aerul în plămâni câteva secunde pentru a oxigena la maximum corpul, după care expirați energic. Apoi întindeți-vă corpul imaginându-vă că eliminați prin vârfurile degetelor toate grijile”, recomandă Jean-François Vannier. 

Căscatul profund este un alt exercițiu bun de dimineață pentru că ajută la destinderea maxilarului și a cutiei toracice. Și căscatul ajută la oxigenarea corpului. 

După terminarea exercițiului rămâneți în continuare câteva secunde în liniște încercând să vizualizați toate momentele pozitive ale zilei care stă să înceapă. Tot acest ritual ajută sistemul nervos să țină sub control stresul și pregătește funcționarea optimă a organismului pentru întreaga zi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel