Urmărește emisiunea live


Ce telefoane vor fi interzise în România. Trebuie să știi asta!

Aceste telefoane vor fi interzise în România, din data de 27 iunie 2020.

O anumită categorie de telefoane va fi  interzisă din data de 27 iunie 2020, ca urmare a publicării Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 46/2019 în Monitorul Oficial.

„(1) Operatorii economici care comercializează telefoane mobile au obligaţia de a furniza şi a menţine atât pe paginile web proprii, cât şi la punctele de vânzare, pentru telefoanele mobile comercializate, informaţii privind: a) capabilităţile de recepţionare a mesajelor RO-ALERT; b) modalităţile de activare a acestor facilităţi pentru fiecare tip de telefon mobil comercializat. (2) Informaţiile prevăzute la alin. (1) se transmit şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale în vederea publicării în portalul web RO-ALERT”, se arată în art. 18 al ordonanţei, publicate pe lege5.ro.

Telefoanele mobile care nu au activată posibilitatea recepţionării mesajelor RO-ALERT în toate reţelele publice mobile de comunicaţii electronice nu pot fi comercializate pe teritoriul României, potrivit art. 19. Amenzile pentru nerespectarea acestei prevederi sunt cuprinse între 35.000 lei şi 75.000 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel