Ce tehnică de manipulare foloseşte Kovesi în cazul Năstase

Laura-Codruţa-Kövesi
Laura-Codruţa-Kövesi

Laura Codruţa Kovesi s-a mărginit să spună doar "există suspiciuni privind diagnosticul lui Adrian Năstase", dar nu a precizat despre ce diagnostic este vorba. O legătură ar putea fi făcută totuşi. Adrian Năstase a avut parte de trei tipuri de expertiză din partea medicilor: un prim diagnostic din partea medicilor care l-au operat, din partea psihiatrilor şi o altă latură din parte medicilor cardiologi care au confirmat problemele de inimă. În această dimineaţă a fost ridicat doar Şerban Brădişteanu, medic cardiolog, cel care a pus diagnosticul de afecţiuni ale inimii şi care a spus că Năstase mai are nevoie de îngrijire medicală pentru că altfel riscă infarctul.

Laura Codruţa Kovesi a evitat să spună care diagnostic este suspect. Având în vedere declaraţiile prin care afima că se obstrucţionează justiţia dar şi anchetarea lui Brădişteanu, ar putea fi luat în considerare diagnosticul de afecţiuni ale inimii.

În acest context s-ar putea pune în discuţia o încercare de manipulare din partea Parchetului. Ipoteza lansată de Kovesi este menită să ne ducă cu gândul că este suspectă tentativa de sinucidere şi totodată alimentează teoriile conspiraţiei că Năstase nu s-ar fi împuşcat.

Cum se face manipularea

Specialistul în tehnici de comunicare, Antonio Momoc, a explicat pentru DeCe News care sunt cel mai des întâlnite forme de manipulare. "O primă tehnică este trunchierea adevărului. Prezentarea adevărului doar dintr-o singură perspectivă sau omiterea anumitor informaţii, sunt tehnici care se folosesc des. De obicei în astfel de situaţii instituţiile trebuie să comunice foarte bine, în flux continuu. Dacă nu se întâmplă aşa, este ceva suspect la mijloc. Un alt aspect este cel de "agenda setting". Ei înţeleg foarte bine că mass-media este interesată de acest subiect şi lansează mereu informaţii pentru a menţine interesul şi pentru a forma agenda mass-media. Este foarte greu pentru alţi actori să discute despre altceva în aceste zile", a explicat Antonio Momoc.

Informările din partea Parchetului sau a Spitalului lipsesc în aceste zile. Multe dintre informaţii sunt obţinute de jurnalişti pe surse, dar informaţiile oficiale sunt limitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel