Ce sunt niacinamidele. Beneficii miraculoase pentru ten

foto ilustrativ pexels/Ce sunt niacinamidele
foto ilustrativ pexels/Ce sunt niacinamidele

Niacinamidele acționează în profunzimea pielii, dar și ca o barieră de protecție. 

Multe companii vând seruri pentru ten. Printre seruri, recomandat este și cel care conține niacinamide. Singura contraindicație este să nu fie folosit în combinație cu serumul cu Vitamina C, putând să apară o intoleranță. 

Niacinamidele reprezintă o formă a vitaminei B3, una dintre cele opt vitamine B esențiale pentru sănătatea pielii. Are rolul de a reduce imperfecțiunile pielii, dar reglează și excesul de sebum pentru un ten revitalizat, hidratat. 

În plus, niacinamidele reprezintă și o barieră de protecție. Concret, îmbunătățesc funcția barierei hidrolipidice a pielii, prevenind pierderea apei de la nivelul ei și protejând-o de factorii nocivi externi. În această perioadă-  în care caracteristică sunt uscarea pielii și deshidratarea la nivelul tenului, factor ce favorizează și apariția liniilor fine și chiar a ridurilor- niacinamidele sunt ideale pentru toate tipurile de ten. 

Serumul care conține niacinamide poate fi folosit împreună cu o cremă hidratantă, care să fie aplicată ulterior. Se aplică pe tenul uscat, o dată pe zi, dimineața sau seara. 

Cum să-ți protejezi pielea în sezonul rece

”Iarna poate chiar să-și pună amprenta asupra pielii noastre, lăsând-o să pară ternă și obosită”, spune Alice Henshaw, expertă în dermatologie și probleme de îngrijire ale pielii, adăugând: ”Prevenirea problemelor pielii lipsite de strălucire poate fi la fel de ușoară precum schimbarea rutinei de îngrijire a pielii și optarea pentru produse mai bogate în nutrienți și mai hrănitoare”.

Iată ce sfaturi are Alice pentru a ne proteja pielea și tenul, în această perioadă: 

1. Evitați demachiantele dure

Indiferent dacă purtați sau nu machiaj, curățarea tenului este cel mai important pas din rutina de îngrijire a pielii, eliminând orice urmă de murdărie, poluare și exces de ulei. Și în lunile mai reci, este deosebit de important să folosiți un demachiant care ajută la reținerea uleiurilor naturale ale pielii.

”Înlocuirea produsului de curățare obișnuit cu un balsam sau gel blând poate face minuni pentru pielea ta. Asigurați-vă că aruncați orice săpun pentru față cu ingrediente uscate, cum ar fi parfumuri sau aditivi, în favoarea celor cu musetel sau fulgi de ovăz”, spune Alice.

Citește încă patru sfaturi AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel