EXCLUSIV  Ce sunt întreprinderile sociale. Dumitru Nancu (FNGCIMM): E un concept nou în România. Nu au voie să facă profit

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), a explicat ce sunt intreprinderile sociale.

„Întreprinderile sociale sunt cele care, practic, nu au voie să facă profit - e un concept nou în România. Practic, ele nu sunt generatoare de venituri. Toate veniturile le reinvestesc în propria firmă și se adresează mai mult activităților non-comerciale.

Aici am gândit scheme de credite de 50.000 euro - în care 25 nerambursabil, 25 e credit -, credite de 100.000 euro pe întreprinderile mijlocii - cu 49, cu 51 - și maxim se pot duce până la 500.000 de euro pe schema de ajutor - cu 300.000, 200.000.

Premieră în România

Va fi premieră și pentru noi. În România, există foarte puține - sunt vreo 38 de astfel de întreprinderi, mai ales că pe Programul Operațional Educație și Ocupare (POEO) este acest program și suntem prima instituție financiară care accesează bani europeni.

Până la urmă, acesta este și rolul nostru ca reprezentant al statului, să accesăm acești bani europeni, pentru că suntem în 2024, la jumătatea perioadei de programare și deocamdată n-avem încă ghiduri ș.a.m.d.”, a precizat directorul general al FNGCIMM, Dumitru Nancu.

Urmărește emisiunea completă aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel