Ce spune Tăriceanu despre atitudinea de veselie a lui Antonescu

Fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, recent demisionar din PNL, a fost invitat, vineri, la Adevărul Live, unde a precizat care este răspunsul său la invitația liderului PNL, Crin Antonescu, de a reveni în partid, exprimându-și totodată și opinia în legătură cu atitudinea de veselie pe care acesta o afișează.

Întrebat despre relația sa cu președintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu a declarat: "Crin Antonescu n-are un dialog nici cu mine, nici cu altcineva din PNL care poate avea o gândire pertinentă. Am încercat să vorbesc cu el, dar nu am reuşit. Iar atitudinea lui de veselie dovedeşte că nu e pe deplin conştient de consecinţele gesturilor pe care le face. De ce a ieşit PNL de la guvernare? Am avut vreo dispută ideologică cu PSD? Electorată a fost propusă de Daniel Chiţoiu, în calitate de Ministru de Finanţe. Mie mi se pare că nu e grav dacă o astfel de măsură care are impact asupra sistemului bancar este lucrată alături de BNR. Nu au existat în cadrul USL dispute de ordin ideologic. Crin Antonescu este preocupat de politica măruntă, de doi bani. Ăsta e nivelul lui politic. Eu le-am spus colegilor: Dragilor, dacă între noi şi PSD au existat dispute ideologice, atunci am fi putut rupe USL. Din păcate nu au existat acest dispute. Noi ne-am bătut pe posturi ministeriale, să fie X vicepremier. În faţa electoratului, lucrurile astea nu pot să treacă neobservate şi nesancţionate", a atras atenția fostul premier.

Cât despre propunerea lansată, joi, de către președintele PNL, Crin Antonescu, la Ploiești, că se va pronunţa în favoarea reprimirii lui Călin Popescu Tăriceanu în partid dacă acesta va dori să revină în partid, fostul premier a explicat cât de greu i-a fost să ia o astfel de hotărâre, asupra căreia nu se va răzgândi.

"Am luat o decizie foarte grea, m-a făcut să-mi calc pe inimă. PNL este lipsit de toleranţă faţă de liberatea de expresie politică a fiecăruia dintre noi, Sorin Ilieşiu a fost exclus din partid. În PNL se practică un stil autoritar de către actualul preşedinte. În partidele moderne există o confruntare de idei, nu sunt blamaţi cei care îndrăznesc să vorbească împotriva liniei oficiale. A existat în ultima perioadă o degradare a comportamentului unor colegi, am luat această hotărâre şi n-am cum să revin", a mai declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel