Ce spune Soviani despre salariul de 5.500 de euro oferit de ASF. Va candida?

soviani
soviani

Jurnalistul Radu Soviani spune că Autoritatea de Supraveghere Financiară face un exercițiu de transparență totală prin noul proces de angajare de personal. Soviani precizează că nu s-a hotărât încă dacă va candida pentru postul de purtător de cuvânt al ASF, funcție plătită cu 5.500 de euro pe lună.

ASF organizează o licitație pentru adjudecarea funcției de purtător de cuvânt, post ocupat în prezent de Radu Soviani. Conform caietului de sarcini pretendentul la această funcție trebuie să aibă, printre altele, experiență în mass-media economică, calități de comunicare excepționale și recunoaștere din partea instituțiilor și organizațiilor de presă.

Despre salariul de 5.500 de euro promis de ASF, Radu Soviani a declarat, vineri, într-o intervenție telefonică la Antena 3: ”Este vorba în primul rând despre un exercițiu de transparență totală din partea ASF. Vorbim despre o echipă de relații publice. Este o premieră comparabilă cu ceea ce se întâmplă în Marea Britanie, unde viceguvernatorul Băncii Naționale este selectat în urma depunerii de CV-uri”.

Una dintre atribuțiile persoanei care va ocupa acest post este aceea de a avea grijă ca mesajele și deciziile ASF să fie transmise în mod corect și concret.

Întrebat dacă își va depune candidatura, Radu Soviani a răspuns: ”Este o întrebarea foarte bună, dar încă nu m-am hotărât. Voi lua o decizie”.

Salariul consistent de 5.500 de euro lunar nu va fi plătit din bani publici, pentru că ”nu există ideea de fonduri bugetare în ASF. Nu este plătit de la buget, ci din comisioane și taxe”, a explicat jurnalistul.

Soviani menționează că Autoritatea a anunțat în paralel demararea unui alt proces, prin care urmează să fie selectat un consultant independent pentru evaluarea celor peste 200 de persoane din conducerea Autorității de Supraveghere Financiară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel