Ce spune Rasmussen despre un candidat român la șefia NATO

Anders Fogh Rasmussen
Anders Fogh Rasmussen

Secretarul-general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, aflat într-o vizită oficială la București în zilele de 23 și 24 mai, a acordat un interviu agenției Agerpres, în cadrul căruia a vorbit și despre posibilitatea ca un român să îl succeadă la conducerea sistemului internațional de apărare.

Danezul a fost întrebat ce șanse ar avea un candidat din România să preia funcția de secretar-general al NATO, așa cum a scris presa din România în ultima perioadă.

"În primul rând, permiteţi-mi să subliniez că există mulţi politicieni talentaţi în Europa de Centrală şi de Est care ar putea ocupa postul de secretar general al NATO. În al doilea rând, aş vrea să subliniez că este prematur să se înceapă toate aceste speculaţii acum pentru că, după cum ştiţi, mandatul meu a fost prelungit cu un an şi va expira în iulie 2014. Deci este mult mult prea devreme pentru a începe speculaţiile despre cine va fi succesorul meu", a răspuns Rasmussen.

DeCe News a scris pe 21 aprilie, citând surse diplomatice, că președintele Traian Băsescu este unul dintre favoriți pentru a prelua funcția de secretar-general al NATO.

Un alt român al cărui nume se vehiculează pentru acest post este fostul ministru de Externe Mircea Geoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel