Urmărește emisiunea live


Ce spune Ponta despre forma finală a cotei unice pentru 2014

Victor Ponta 24
Victor Ponta 24

Premierul Victor Ponta a anunțat, pe fondul actualei dezbateri publice, că nu va fi majorată cota unică, ci va rămâne la 16%, această decizie fiind luată încă de la formarea Uniunii Social Liberale.

[caption id="attachment_366784" align="alignleft" width="310"] foto: rtv.net[/caption]

Cota unică va fi menţinută la actualul nivel de 16%, fără să se treacă la o impozitare progresivă, deoarece aceasta reprezintă o decizie adoptată încă de la formarea Uniunii Social-Liberale, a declarat premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.

Întrebat de jurnaliști dacă susţine trecerea la o cotă progresivă de impozitare, de 16%, 18% şi 20%, Ponta a răspuns că susţine principiul la modul general, dar nu pentru acest moment.

"Acum, nu. În principiu, ca orice social-democrat - deşi impozitarea progresivă există şi în Germania, iar doamna Merkel nu e social-democrată, sau în Marea Britanie - în general, susţin ideea, principiul, însă avem o înţelegere politică foarte clară la formarea USL, de păstrare a cotei unice, şi cota unică rămâne 16%", a explicat premierul.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a precizat, joi, că mandatul liberalilor pentru discuțiile cu Fondul Monetar Internațional este împotriva creșterii fiscalității pentru 2014. El a admis că se caută soluții pentru asigurarea resurselor financiare pentru 2014.

Vicepremierul Daniel Chițoiu a declarat, miercuri seara, că PNL va părăsi guvernarea dacă se va decide majorarea cotei unice.

În USL s-au luat în discuție reducerea TVA și creșterea cotei unice în contextul discuțiilor referitoare la construcția bugetară pentru anul 2014. Premierul a declarat că majorarea cotei unice este o ”poveste de presă”, în timp ce liberalii s-au opus ferm măsurii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel