Roata motrice, atacată de Orban: Cred că e serios

Bogdan Cotigă / 06 Martie 2019 / 20:56 Salveaza PDF Comentarii
Ludovic Orban
Ludovic Orban

Președintele PNL, Ludovic Orban, a comentat declarația șocantă a Oanei Maria Bogdan, membră PLUS și candidată pentru Parlamentul European.

Întrebat cum vede ideea unei membru al partidului lui Dacian Cioloș de a se renunța la proprietatea privată, Ludovic Orban a zis:

”M-aș amuza dacă nu aș fi văzut că a fost exprimată într-un cadru foarte serios. În ceea ce ne privește, PNL este un apărător al proprietății private, PNL din 1990 a militat pentru garantarea proprietății private, în primul rând în cadrul Constituției, prin toate actele normative adoptate, a militat pentru restituirea proprietăților confiscate abuziv de  regimul comunist către adevărații proprietari și considerăm că proprietatea privată este o instituție fundamentală  care stă la baza democrației și a economiei de piață.

Dacă proprietate nu este, democrație nu este. În ceea ce privește conviețuirea, normal că susținem familia. PNL este un partid pro familie care susține familia așa cum este ea lăsată de la Dumnezeu și reglementată în lege, adică familia compusă din soț și soție. Nu înțeleg exprimarea această că ar trebui să trăim în grup, adică se ne întoarcem la perioada tribală?

În ceea ce ne privește pot să vă afirm doar valorile în care credem noi, ca Partid Național Liberal, și să îmi exprim mirarea că pot să apară  astfel de derapaje de la unii lideri politici care, în mod normal, ar trebui să fie atașați Constituției, valorilor fundamentale ale democrației de tip liberal care să respecte drepturile universale, declarația universală a drepturilor omului și alte reglementări internaționale care, evident, plasează proprietatea privată ca o instituție fundamentală care stă la baza democrației”

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24