Ce spune Leon Dănăilă despre preluara ministerului Sănătății

Academicianul Leon Dănăilă, primul pe lista PNL Bucureşti pentru Senat, a declarat joi că nu ar accepta funcţia de ministru al Sănătăţii dacă i s-ar propune acest lucru, precizând că doreşte să profeseze în continuare ca medic şi să facă parte din comisia parlamentară de specialitate.

'Nu, eu vreau să fac şi profesie, dar vreau în comisia de sănătate. Eu am înţeles că, în acest context politic în care intru eu acum, există în cadrul Senatului o comisie de sănătate şi aş vrea să aduc nişte beneficii care să fie aduse la cunoştinţa ministrului', a spus Dănăilă, după depunerea listei PNL la Biroul Electoral Municipal.

El a adăugat că i s-a propus această funcţie în urmă cu câţiva ani, dar a refuzat-o.

'Trebuie să spun că am refuzat. Am spus că activitatea mea este profesională, eu trebuie să vindec bolnavii şi nu mă ocup de probleme de birocraţie, care este atât de accentuată, în care Ministerul Sănătăţii persistă. Nu este benefic, trebuie să vină cineva în domeniul acesta al Sănătăţi, să vadă aceste lucruri şi să mai diminueze oarecum din racilele care au fost până acum', a spus Dănăilă.

În opinia sa, nimeni până acum nu a reuşit să facă ceva în sistemul sanitar românesc din cauza frecvenţei foarte mari cu care s-au schimbat miniştrii, ca urmare a lipsei unei viziuni 'clare' în domeniu.

'Sistemul sanitar românesc este bolnav de atâta timp, toţi miniştrii au căutat să facă schimbare în domeniul Sănătăţii, dar nimeni nu a reuşit să facă ceva, pentru că în domeniul Sănătăţii s-au schimbat cel mai frecvent miniştrii, aproape în fiecare an. De ce? Fiindcă nu au o viziune clară.

Trebuie să combini foarte bine profesionalismul cu activitatea politică. Fără activitatea politică, care îţi dă o viziune de ansamblu, nu poţi să faci o activitate profesională foarte bună', a punctat academicianul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel