Ce spune Ion Iliescu despre anexarea Crimeei de către Rusia

ion iliescu
ion iliescu

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, este de părere că anexarea Crimeei de către Federația Rusă reprezintă "un act de forță care a schimbat o realitate istorică".

"Este o decizie a conducerii Rusiei, care se bazează și pe niște date istorice în legătură cu apartenența Crimeei la Rusia. (...) S-a creat o nouă realitate istorică, după destrămarea Uniunii Sovietice. A apărut statul independent ucrainean și Belarus și statele baltice și așa mai departe. Or', acum Rusia a încălcat aceste reguli ale jocului. Deci sunt chestiuni care pot fi element de dispută, ne aflăm în fața unui act de forță care a schimbat o realitate istorică", a spus Ion Iliescu, miercuri seara, cu ocazia lansării numărului 50 al "Caietelor Revoluției". 

Fostul șef de stat a mai precizat, potrivit Agerpres, că "în componența națională a locuitorilor Crimeei se pare că rușii formează chiar o majoritate, ucrainenii fiind mult mai puțini și ceva tătari, care au fost expulzați pe vremea lui Stalin și după aceea au revenit și în Crimeea și în alte câteva zone".

Vezi și: Ocuparea Crimeii, efect neașteptat pentru România, pe piața gazelor naturale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel