Ce spune Iohannis despre alegerile din 30 noiembrie din Republica Moldova

Klaus Iohannis a vorbit despre importanța alegerilor din 30 noiembrie din Republica Moldova. Acesta subliniază un obiectiv important care speră să se îndeplinească în timpul mandatului său: integrarea Republicii Moldova în UE.

"România și Republica Moldova aparțin aceleiași familii, aceluiași spațiu cultural, istoric și de limbă. Republica Moldova trebuie să reprezinte proiectul strategic al României. Este esențial ca la București să existe o coerență de acțiune prin care România să devină nu doar un partener de nădejde, dar și un apărător al intereselor Republicii Moldova în Europa. Sunt chestiuni pe care le voi sublinia și în cadrul vizitei pe care o voi efectua vineri, 28 noiembrie, în Chișinău. Este foarte important pentru noi ca Republica Moldova să își construiască, pas cu pas, traiectoria de stat membru cu drepturi depline în UE. Aceasta poate fi povestea de succes a Chișinăului, dar și povestea unei reușite a administrației de la București", susține Klaus Iohannis.

"Alegerile din 30 noiembrie reprezintă un pas important în cimentarea unui parcurs european pentru Republica Moldova. În ultima perioadă, la Chișinău au fost făcuți pași importanți în consolidarea democrației și alinierea la standardele europene. De aceea, ne dorim ca opțiunea fermă a cetățenilor Republicii Moldova să fie îndreptată în susținerea forțelor democratice, europene. În egală măsură, ar trebui sa existe o conștiință comună a obiectivului tuturor forțelor care cred și susțin un viitor european pentru Republica Moldova. Iar acest obiectiv este unul singur: integrarea în Uniunea Europeană. Și ar fi o mândrie pentru mine ca acest lucru să se întâmple în timpul mandatului meu de Președinte al României", a conchis președintele ales.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel