Ce spune Hașotti despre decizia CNCD

Liderul senatorilor liberali, Puiu Hașotti, închide subiectul privind declarația sa recentă în legătură cu homosexualii și așteaptă ca Parlamentul, "în înţelepciunea lui, să adopte sau nu propunerea deputatului Cernea" referitoarea la legalizarea uniunii civile între persoane de acelaşi sex.

"Pentru mine, această chestiune este închisă definitiv şi irevocabil. Am fost convocat la CNCD, am avut o discuţie cât se poate de deschisă, de corectă, trebuie să învăţăm până la urmă să respectăm deciziile instituţiilor şi instanţelor, CNCD-ul fiind tot un soi de instanţă. Le-am şi spus la plecare că indiferent de decizia pe care o vor lua, pentru că au luat decizia după ce am plecat eu, nu numai că nu voi contesta, dar nici nu voi comenta această decizie. Este decizia CNCD-ului. Punct", a declarat, joi, la RFI, senatorul liberal.

"Abia aştept ca în Parlament... nu abia aştept, nu... aştept ca în Parlament să se discute şi Parlamentul în înţelepciunea lui să adopte sau să nu adopte propunerea legislativă a deputatului Cernea", a adăugat Puiu Hașotti, în opinia căruia decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării "este corectă".

"CNCD-ul a spus într-un anume fel, nu am de gând să comentez decizia CNCD-ului. Este corectă. Trebuie să învăţăm să respectăm aceste decizii. Ce face ACCEPT-ul e treaba lui!", a mai afirmat senatorul liberal, după ce CNCD a decis, miercuri, să nu-l sancţioneze pentru afirmaţiile recente, potrivit cărora homosexualii sunt "nişte oameni bolnavi".

CNCD a decis să nu-l sancţioneze pe Puiu Haşotti pentru declaraţiile despre homosexuali, întrucât se încadrează în limitele libertăţii de exprimare, nu conţin elemente de incitare sau o ameninţare directă, însă condamnă public astfel de afirmaţii, considerându-le homofobe.

"Eu nu am absolut nimic să le reproşez homosexualilor, îi consider doar nişte oameni bolnavi. Homosexualitatea nu este o stare firească, nu este o relaţie naturală", declarase parlamentarul liberal.

Decizia CNCD a nemulțumit asociaţia ACCEPT, care consideră că nesancţionarea declaraţiilor lui Puiu Haşotti la adresa homosexualilor este o decizie "ruşinoasă şi regretabilă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel