Ce spune Gabriel Biriș despre o revenire a sa în guvern

Gabriel Biriş, fostul secretar de stat în Minsterul Finanţelor, afirmă că nu mai dorește să revină în echipa guvernamentală, însă nu ar refuza o colaborare în viitor. 

Invitat, marți seară, la emisiunea "Jocuri de putere" de la Realitatea TV, dacă se mai întoarce în guvern, Gabriel Biriș a replicat: "Nu, dar putem să colaborăm, adică de-a lungul timpului, în 2002 - a ieșit o propunere susținută de mine cu rambursare TVA cu control ulterior care acum funcționează bine, 2004  - cota unică, anul trecut - reforma impozitului pe construcții, legislația de holdinguri, plafonarea CASS de la anul...".

Gabriel Biriş a oferit, de asemenea, noi precizări despre controversatul proiect de modificare a Codului Fiscal, în urma căruia a demisionat în prima decadă a lunii septembrie din funcţia de secretar de stat în Ministerul Finanţelor.

[citeste si]

Biriş a mai spus că este vinovat pentru faptul că nu s-a gândit că proiectul se poate scurge pe surse, dar că după ce a demisionat a primit mesaje de susţinere în care investitorii i-au spus că măsurile din proiectul său erau foarte bune.

"Din punctul meu de vedere, vina este şi a mea, nu am pus răul înainte, să mă fi gândit că proiectul se poate scurge din Minister. Dar este şi vina celor care l-au publicat, pentru că nu s-au gândit să îl citească integral, au ieşit şi au dat titluri bombastice"

Întrebat de unde crede exact că s-a scurs proiectul, Biriş a spus: "Probabil din Minister, ANAF, au fost mai multe. Mai contează?".

Acesta a afirmat că s-a alăturat Guvernului pentru că i s-a promis că proiectul său va fi susţinut: "Am discutat şi am primit susţinere. Am înţeles că nu se poate face în decembrie şi am acceptat să îl scoatem în T1. A fost foarte mult de lucru, a trebuit să ne asigurăm că sunt aprobate şi încet, încet, am ajuns în acest moment din septembrie, când a apărut pe nepregătite. S-a creat o adevărată isterie, reacţia ministerului a fost de înţeles, nu l-au mai susţinut", a spus Biriş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel