Urmărește emisiunea live


Ce spune Firea despre viitoarea moschee din București

Candidatul PSD la Primăria Generală, Gabriela Firea, a declarat, vineri, că dacă bucureştenii doresc construirea unei mari moschei la Bucureşti, aceasta trebuie realizată în urma unui referendum local şi a unor consultări publice, în funcţie de priorităţi.

"Acuma este vorba, până la urmă, şi de bugete, şi de priorităţi şi, dacă bucureştenii vor dori să se construiască şi o moschee la Bucureşti, administraţia va trebui să facă ceea ce cred aceştia. Mi se pare foarte important ca atât polticienii care au funcţii guvernamentale, cât şi cei care sunt reprezentanţi ai administraţiei publice locale să nu mai ia decizii după cum cred ei înşişi şi familia lor eventual, ci doar după o consultare publică foarte serioasă, după un referendum, chiar dacă nu neapărat din punct de vedere legal, ci o consultare cât mai largă publică. Şi, dacă răspunsul va fi «Da», va trebui să acţionăm în consecinţă. Dacă există nemulţumiri, ezitări, frustrări, atunci nu cred că trebuie să obligăm bucureştenii să suporte din bugetul lor ceva cu care ei nu sunt confortabili", a declarat vineri Firea, la sediul central al PSD.

Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, a declarat, miercuri, într-o conferinţă comună cu preşedintele Klaus Iohannis, că proiectul moscheii care urmează să fie construită în Bucureşti se afă în faza obţinerii autorizaţiilor, şeful statului român anunţând că această chestiune e de "competenţa" Primăriei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel