Ce spune Cătălin Predoiu despre averea sa

predoiu_avere
predoiu_avere

Candidatul PDL la alegerile prezidențiale, Cătălin Predoiu, deși consideră că este o "chestiune delicată" să vorbești despre propria situație financiară, declară că are un venit care-l mulțumește.

Întrebat, marți, în cadrul unui interviu la Adevărul Live, dacă el crede în teoria care spune că România are nevoie de oameni, cel puțin pentru o perioadă previzibilă, foarte bine așezați în viețile lor private, așezați financiar, ca să a nu mai fi tentați să urmeze procedura îmbogățirii peste noapte în imediatul cuceririi politice, prim-vicepreședintele PDL, Cătălin Predoiu, a arătat că "totul ține de cu totul altceva, dar și de sistem".

Predoiu, mai sărac decât în urmă cu patru ani 

Liderul democrat-liberal a susținut că "din anumite perspective, este un om foarte bogat", arătând însă că "E o chestiune delicată să vorbești despre banii tăi. Vreau puțin să mă scuz... nu e foarte elegant să vorbești despre propria situație financiară. Însă pentru că un om politic trebuie să dea socoteală de orice, vă răspund, am un venit care mă mulțumește. Pentru unii poate că sunt bogat, pentru alții nu sunt deloc bogat, cu certitudine sunt mai puțin bogat decât atunci când am intrat, în urmă cu patru ani, în Guvern. Eu sunt împăcat cu mine însumi și îmi place ceea ce fac, nu consider că fac un sacrificiu și voi continua", a precizat Cătălin Predoiu, întrebat concret în legătură cu averea pe care o deține, în condițiile în care declarația de avere a unor politicieni, câteodată, evoluează exponențial în anumite domenii după un an sau doi ani de zile.

Prezidențiabilul PDL a adăugat: "Dacă trebuie să fie neapărat oameni bogați în funcție ca să nu fie corupți: am văzut oameni foarte bogați care sunt foarte corupți și am văzut oameni cinstiți fără să aibă mai nimic în buzunar. Ține de cu totul altceva și ține și de sistem, fără îndoială. Eu nu neglijez acest lucru, dar hai să ne întoarcem la un model și să rămânem pe el. D-na Merkel, din câte știu, nu este un om foarte bogat din punct de vedere financiar și servește și Germania și Europa admirabil. Sunt exemple și la noi în țară, dar nu le dau pentru că nu vreau să creez gelozii. Dar eu nu văd totul în negru pentru această țară, eu cred în ea și cred că în ciuda dificultăților ne recuperăm și mergem încet, încet înainte. Sper să mergem mai accelerat după 1914", a conchis Cătălin Predoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel