Ce spune Călin Popescu Tăriceanu despre cazul Dan Șova

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că solicitarea privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova nu a fost încă transmisă Camerei superioare, însă "de îndată ce această cerere va sosi la Senat, ea va fi tratată cu maximă celeritate".

Călin Popescu Tăriceanu a subliniat că Biroul Permanent al Senatului va lua în discuție, în ședința de luni, acest subiect, urmând ca solicitarea și documentele aferente să fie transmise senatorilor juriști pentru un punct de vedere.

"De îndată ce cererea va sosi la Senat, ea va fi tratată cu maximă celeritate. Prin urmare, dacă va sosi astăzi, atunci săptămâna viitoare ședința BP va lua în analiză această solicitare. Așa cum se procedează de obicei, solicitarea, împreună cu dosarele respective, vor fi înaintate Comisie juridice, care va trebui să formuleze un punct de vedere. Ulterior, revine plenului sarcina de a lua hotărârea în privința încuviințării sau nu a cererii de reținere și arestare preventivă", a spus Călin Popescu Tăriceanu, vineri, la Senat.

El a explicat, totodată, că la Comisia juridică trebuie analizată și cântărită "cu cea mai mare responsabilitate" această solicitare și documentele aferente primite din partea Justiției, însă "fără presiune", scrie Agerpres.

Președintele Senatului a adăugat că fiecare solicitare primită din partea Justiției este analizată individual și că deciziile nu sunt luate în funcție de persoanele vizate, ci în funcție de "substanța dosarului".

VEZI ȘI: DNA cere arestarea lui DAN ȘOVA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel