Ce spune Cristian Boureanu despre Oltchim și ”datoria” către Dan Diaconescu

CRISTIAN BOUREANU - INTERVIU
CRISTIAN BOUREANU - INTERVIU

Potrivit unor informații apărute în presă, Cristian Boureanu s-a întânit cu fostul director al Oltchim, Constantin Roibu, pentru a discuta despre privatizarea companiei. Cei doi au confirmat întâlnirea, dar au spus că discuțiile nu au fost despre procesul de privatizre, ci despre niște datorii pe care fratele deputatului PDL le are la Oltchim. Ani de zile, fraţii Cristian şi Sorin Boureanu au făcut afaceri cu Oltchim.

L-am sunat pe Cristian Boureanu pentru a afla părerea acestuia despre datoriile fratelui său la Oltchim, în condițiile în care Dan Diaconescu, adversar politic al pdl-istului, a câștigat licitația de privatizare a combinatului.

Cristian Boureanu, îi numește ”analfabeți economic” pe cei care ”se folosesc de datorii curente” pentru a-l ataca politic.

”Toți cei care se folosesc de datorii curente în atacuri politice sunt analfabeți economic.”, a declarat Cristian Boureanu pentru De Ce News.

Boureanu a spus că odată câștigător al licitației de privatizare, Dan Diaconescu are o mare responsabilitate față de angajații Oltchim și față de cei din afara Oltchim care depind de combinat.

”Îl felicit pe Dan Diaconescu. Cred că are o mare responsabilitate în momentul de faţă vizavi de toţi salariaţii care lucrează la Oltchim sau depind de funcţionarea Oltchimului. Sper că are un partener serios, cu care să reuşească să gestioneze acest colos economic important pentru România. Sper că acest partener există și că are banii. În acelaşi timp, cred că se află într-o situaţie cel puţin ciudată, având în vedere că el a contestat, pe bună dreptate, schimbarea strategiei de privatizare în timpul jocului făcută de Guvernul Ponta.” a mai spus Boureanu

Pe 20 septembrie, în presă au apărut informații conform cărora Cristian Boureanu și fostul director al Oltchim, Constantin Roibu, s-au întâlnit pentru a discuta despre privatizarea companiei.

Roibu a spus că întrevederea cu deputatul a avut ca obiect restituirea unei datorii a acestuia către Oltchim, în valoare de 260.000 de euro. "Nu a fost o întâlnire secretă atâta timp cât ne-am văzut într-o cafenea (...) Am discutat despre posibilitatea de a restitui cât mai repede această datorie", a precizat Roibu.

Prim-vicepreşedintele PDL, Cristian Boureanu, a confirmat că întâlnirea a avut loc, dar datoria aparţine unei firme a fratelui său. Boureanu a afirmat că aceast datorie curentă a fost folosită în presă pentru atacuri politice de către Victor Ponta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel