Ce spune Antonescu despre „regimul Băsescu”

Congres.28
Congres.28

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, la Congresul Ordinar al PNL, că „regimul Traian Băsescu a însemnat prezidenţializarea anticonstituţională a regimului politic”. El a adăugat că grupul Boc-Udrea-Anastase-Blaga a „sacrificat din interese partizane” interesul României.

„Regimul Traian Băsescu a însemnat prezidenţializarea anticonstituţională a regimului politic, a însemnat anexarea Guvernului la Palatul Cotroceni, a însemnat scoaterea Parlamentului prin intermediul majorităţii de atunci din circuitul deciziei şi dezbaterii democratice”, a spus Antonescu.

În opinia liderului liberal, fenomenul de corupţie a fost patronat de autorităţile regimului Traian Băsescu, iar acest fapt a devenit regulă şi caracteristica domninantă a acelei perioade.

„Interesul naţional al României a fost nu lăsat pe planul doi, neglijat, prost reprezentat, ci cu bună ştiinţă sacrificat din interese partizane, ale aceluiaşi grup adunat în jurul lui Traian Băsescu, indiferent că cei din grup s-au numit Emil Boc, Elena Udrea, Roberta Anastase sau Vasile Blaga”, a arătat Antonescu.

El a spus că în 2010 a devenit foarte clar că viaţa politică din România a devenit o situaţie excepţională în rău.

„Excepţionalul situaţiei politice în 2010 a fost că încet, uneori violent, regulile de stabilitate ale democraţiei au fost încălcate. Agentul principal, liderul acţiunilor care au dus la această depreciere de maximă gravitate a sistemului democratic, a funcţionării Guvernului, a instituţiilor în România, a fost din păcate tocmai cel chemat prin vot şi atribuţii să vegheze la buna funcţionare a instituţiilor, la păstrarea echilibrelor democratice (...) a fost Traian Băsescu”, a adăugat Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel